Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan Bitcoin Fiyatını Daha da Yukarı Götürecek Şeyi Açıkladı

Bitcoin fiyatı her geçen saatte rekor için bir üst kademeye tırmanırken, ünlü stratejist Şant Manukyan BTC için daha da yükseliş getirecek şeyi açıkladı. Paylaştığı video ile BTC fiyatı için yorum bildiren Manukyan, Bitcoin fonu Grayscale’in rallideki öneminin altını çizerek; buradaki “Bitcoin devir daiminin” kritik bir durum olduğunu vurguladı.

Bitcoin dün 20 bin doları aşarak 2017’deki rekor bariyerini kırıp geçerken, bugün artışa devam ediyor. BTC fiyatı 23 bin 400 doları da aşarak yükseliş oranlarını arttırıyor. Ünlü global stratejist ve analist Şant Manukyan yayınladığı video ile Bitcoin fiyatını daha da arttırabilecek olan bir döngüden bahsetti. Analist Grayscale fonunun Bitcoin yükselişindeki önemini açıkladı.

Büyük yatırımcılar neden Bitcoin fonu ile yatırım yapıyorlar?

En büyük Bitcoin fonu Grayscale şu an elinde 550 binden fazla BTC tutarken, sektör için de büyük önem taşıyor. Stratejist Manukyan, Grayscale fonuna yalnızca büyük yatırımcılar tarafından yatırım yapılabildiğine dikkat çekerken, alınan fonların 6 ay boyunca satılamadığının altını çizdi.

Manukyan buna rağmen büyük veya kurumsal yatırımcıların bazı regülasyonlar ya da kendi kurumsal düzenlemeleri nedeniyle Grayscale gibi fonlar aracılığı ile Bitcoin yatırımı yaptığını söyledi.  Analist aynı zamanda büyük çaplı BTC yatırımcılarının bu fonlar aracılığı ile hem profesyonel destek aldıklarını hem de soğuk cüzdanlarda saklama derdinden kurtulmak istediklerini söyledi. Stratejist bu fonlar ile oluşan Bitcoin için pratik değer ve içsel değer farkının piyasaya yansımasını da irdeledi.

sant-manukyan-bitcoin

Grayscale, Bitcoin fiyatını artıracak bir devir daim oluşturuyor

Şant Manukyan yatırımcıların BTC fonu alırken ihraç değerine göre bir ödeme yaptıklarını vurguluyor. Şu an Bitcoin için pratik ve içsel değer farkının %37 sularında olduğuna değinen Manukyan, fon alıcılarının aldıkları fonları hemen satmaları dahilinde, fonlarını %37 daha düşük fiyattan satabileceklerini söylüyor. Fakat Grayscale’in yatırım şartlarında olan 6 ay ihraç edememe durumu Bitcoin fiyatının sabit kalmaması ve yükselmesi mantığı ile birleşerek, bu kaybı tolere edebiliyor.

Stratejist Şant Manukyan bu çerçevede Grayscale tarafından oluşturulan döngüyü şu şekilde açıklıyor:

“Fona para girmeye başlayınca, fon piyasadan Bitcoin çekecek, böylece BTC fiyatı yükselecek, hacim artmaya başlayacak, fon yatırımcıları için prim yükselecek, fon yeniden ihraca girecek ve Bitcoin popülerleştikçe primler %50 gibi oranlara zıplayacak.”

Analist “yaratıcı yollar ile arbitraj” olarak adlandırdığı bu döngü ile yukarı doğru arbitraja girmek isteyen yatırımcının yeniden BTC alacağını öne sürüyor. Şant Manukyan bu şekildeki bir piyasa hareketinin Bitcoin fiyatını yukarı çekmeye çok müsait olduğunu da ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!