Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişinin Arkasında Ne Var? Ekonomist Açıkladı: Tersine Dönebilir!

Ekonomist Robin Brooks, Bitcoin (BTC) yükselişinin arkasında özel bir neden aranmaması gerektiğini belirtirken FED’in yeniden şahinleşmesi halinde düşüş yaşanabileceğini ima etti.

Robin Brooks 25 Mart tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin yükselişinin perde arkasını açıkladı. Ekonomist, son Bitcoin yükselişinin kripto para piyasasına artan ilgi sebebi ile gerçekleşmediğini, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasına yönelik daha güvercin bir tutum sergilemesinden kaynaklandığını vurguladı.

Kripto para piyasasının benzersiz bir durum içerisinde olmadığını belirten Brooks, Bitcoin’i FED’e göre değer kazanıp değer kaybeden “başka bir balon varlık” olarak nitelendirdi:

Ekonomist, FED’in yeniden şahinleşmesi durumunda Bitcoin özelindeki yükselişin balon gibi sönebileceğini ima etti.

Bitcoin yükseliyor fakat bu yükseliş HODLER olarak tanımlanan topluluğun bahsettiği herhangi bir özel sebep nedeniyle gerçekleşmiyor. Yükselişin nedeni FED’in daha güvercin bir politika izlemesi. Bu da tüm yüksek beta varlıklarını harekete geçiriyor. Bitcoin ticaretinde kesinlikle benzersiz bir durum yok. Bu, FED ile birlikte inip çıkan başka bir balon varlığı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,6 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 27.300 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!