Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G7 Ülkeleri Daha Sıkı Kripto Para Düzenlemeleri İçin Baskıyı Artıracak

Dünyanın en büyük yedi ekonomisini temsil eden G7 ülkeleri, daha sıkı kripto para düzenlemeleri için baskıyı artıracak.

Kyodo News konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 26 Mart tarihli haberinde, Japonya, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve ABD’den oluşan G7’nin bu yıl Japonya’da gerçekleştirilecek zirvede tüketici korumasına ağırlık vererek kripto para düzenlemelerine yönelik baskıyı arttıracağını aktardı.

Düzenlemeye ilişkin tartışmaların mayıs ayı ortasında yapılacak olan maliye bakanları ve merkez bankacıları toplantısı öncesinde hızlanacağı belirtilirken üyelerin G7 zirvesi sonrasında daha sert düzenlemeler konusunda ortak bir beyan yayınlayacağına da değinildi.

Uzmanlar yakın zamanda FTX iflasının ve üç kripto para dostu bankanın çöküşünün düzenleyicilerin kripto para sektörüne dair düşüncelerinde ciddi bir negatif etkiye yol açtığını belirtti.

Öte yandan küresel ölçekte birçok gelişmiş ekonominin kripto para sektörüne dair kuralları sıkılaştırmasına karşın Hong Kong’un Çin desteği ile kripto para sektörüne dair yaptığı atılımlar, yeni küresel kripto para merkezinin Çin olma ihtimalini akıllara getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!