Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia CTO’su Bitcoin ve Kripto Paralara Dair Konuştu: Gelecek Yapay Zekada!

Dünyanın en büyük grafik kartı üreticisi Nvidia CTO’su Michael Kagan, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların hiçbir fayda sağlamadığını söyledi.

Michael Kagan 26 Mart tarihinde yayınlanan bir röportajda, şirketin kripto para sektörü sayesinde yüksek grafik kartı satışlarına ulaşmasına rağmen Bitcoin ve kripto paraların topluma faydalı olmadığını dile getirdi. CTO, geleceğin kripto paralarda değil yapay zekada olduğunu öne sürdü.

Kagan, Bitcoin ve kripto para madenciliğinin ihtiyaç duyduğu teknolojinin en iyi örneklerini ürettiklerini ancak kripto para madenciliğinde bu işlem gücünün boşa gittiğini düşündüğünü belirtti. CTO, benzer bir teknoloji kullanımına sahip yapay zeka ile insanların kendi yapay zekasını bile yaratabildiğini ve bu işlemin oldukça kolay ve sürdürülebilir olduğuna dikkat çekti. Kagan bu kapsamda ChatGPT gibi yapay zeka projelerinin insanlık için çok daha yararlı olduğunu iddia etti.

Kripto paraları High Frequency Trading’e (HTF) benzeten Kagan, Nvidia’da çalışmadan önce kurduğu teknoloji şirketi Mellanox ile yaptığı işlere atıfta bulunarak şirketin politikaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

HTF teknolojileri satarken insanlar birkaç nanosaniye daha hız kazanmak için mallarımızı alır ve onları Hudson Nehri’nin altından döşemek gibi çılgınca projeler yapardı. Kripto paraların da böyle olduğunu düşünüyorum onların insanlık için hiçbir fayda sağlayacaklarını inanmıyorum sektör ürünlerimize ihtiyaç duyuyorsa satarız ancak onları desteklemeyiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!