Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 6 Bin Dolar Yoluna Taş Koyabilecek Üç Direnç Noktası

Tether ve Bitfinex ile ilgili FUD’ların yavaş yavaş etkisini kaybetmesinin ardından Bitcoin’de yeni bir fiyat artışı için yolun yavaş yavaş temizlenmeye başlandığı ifade ediliyor. Ünlü kripto para haber sitesi Coin Desk de, Bitcoin’in bu tırmanışı esnasında, lider kripto para biriminin önüne taş koyabilecek üç potansiyel direnç seviyesini listeledi.

5414 Dolar Seviyesi

Bu seviye, yazının kaleme alındığı dakikalarda 5458 dolardan değerlenen Bitcoin için şimdiden geçilmiş gibi görünüyor ancak bu rakamın üstünde kalınıp kalınmayacağı henüz bilinmiyor. Analistler, 5414 dolar seviyesinin üzerinde kalınması durumunda, BTC’de yükselişin ve tırmanışın devam edeceği fikrinde birleşiyor.

Haziran 2018’deki Dip: 5780 Dolar

Bu seviyenini de Bitcoin için kriitk olduğu ifade ediliyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 10 bin dolardan bir anda sert bir şekilde çakılan BTC, o dönem grafiklere göre dibi 5780 dolar seviyelerinde görmüştü. Bir dönemin desteği olarak ifade edilen bu rakam, şimdilerde ise Bitcoin için aşılması gereken kritik bir eşik seviyesi olarakb belirtiliyor.

Ağustos 2018 Dip: 5880 Dolar

Bir başka dirence dönen destek seviyesi de, Ağustos 2018’de gördüğümüz 5880 dolar dibi olarak gösteriliyor. O dönem yaşanan dip noktasının ardından fiyat 4 Eylül’de 7481 dolara kadar çıkmıştı. Bu rakamın da BTC’nin 6 bin dolar yolculuğunda kilit bir rol oynaması bekleniyor.

Birkaç ciddi direnç seviyesi ile bezenmiş olan 6 bin dolar yolunun açılıp açılmayacağını ve lider kripto para biriminin 2019’daki en yüksek seviyesinin üstüne çıkıp çıkamayacağını ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment