Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de (BTC) Düşüş Sertleşiyor: Ayı Piyasası Rallisi Son Mu Buldu?

Son 24 saatlik periyotta %5,6’ya yakın değer kaybeden Bitcoin (BTC) yazım esnasında 20.220 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Sizler için Bitcoin’in teknik görünümünü inceledik.

26 Ağustos tarihinde Jackson Hole toplantısında konuşma yapan FED Başkanı Jerome Powell’in, “Fiyat istikrarının sağlanması adına bir süre daha kısıtlayıcı para politikalarının sürdürüleceğini” belirtmesi üzerine Bitcoin’de düşüş sertleşti.

Konuşma öncesinde 21.800 dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşayan Bitcoin, açıklamaların ardından sert düşüş yaşayarak 20.100 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Son düşüşle beraber kripto para piyasasının toplam değeri 15 gün içerisinde yaklaşık %20 düşüş yaşamış oldu ve 970 milyar dolar seviyelerine düştü.

Ayrıca On-chain veri platformu Glassnode tarafından sağlanan aSOPR verilerine göre kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları fiyatın kendi giriş noktalarına geldiğini gördükleri anda kripto para varlıklarını satıyor. Birçok yorumcu bu durum için yatırımcıların, “Ayı Piyasası rallisinden” yararlandığını düşünüyor. Son düşüşle yaşanan bu yükselişin bittiği yönünde tahminler bulunuyor.

Bitcoin Teknik Analiz / 4 Saatlik Grafik

20800 dolar seviyelerinde bulunan desteğini aşağı yönlü “hacimli” ve “sert” bir şekilde kıran Bitcoin, yönünü aşağı çevirmiş gibi görünüyor. Bu seviyenin tekrardan üzerine çıkamaması durumunda Bitcoin’in 19 bin dolar seviyelerine kadar gerilemesi bekleniyor.

Bitcoin 19 bin dolar seviyelerinde de tutunamazsa piyasanın yeni dipler arayacağı düşünülüyor. Tekrardan 20.800 dolar seviyelerinin üzerine çıkması durumunda ise 21320 dolar seviyelerinde bulunan 50 mumluk hareketli ortalamasından tepki alacağı, bu seviyeyi geçerse 24.350 doları hedefleyeceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!