Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Büyük Hareket Kapıda: Yatırımcılar Bu Veri ile Fırsat Yakalayabilir!

Bitcoin’de (BTC) likidite seviyelerinin düşüş yaşaması fiyatlarda dibe yaklaşma sinyali olarak görülüyor.

Hyblock Capital’ın verilerine göre alım ve satım emirleri hafta sonu boyunca azaldı. Bu durumun da genellikle piyasa dönüş noktalarında gözlemlenen bir olay olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bitcoin’in Ağustos sonundaki 65.000 dolar seviyesinden başlayan düşüşünün sona ermesi bekleniyor.

Hyblock Capital CEO’su Shubh Verma’nın yaptığı açıklamalara göre spot emir defterlerinde likiditenin azalması genellikle bir fiyat dönüşü öncesinde görülüyor. CEO ayrıca bu durumu izleyen yatırımcıların piyasanın önemli hareketlerini yakalayabileceklerini söyledi:

Spot emir defterlerini, özellikle de %0-%1 ve %1-%5 spot emir defteri derinliğini analiz ederek emir defterindeki düşük likiditenin genellikle piyasa diplerine denk geldiği bir model görüyoruz. Bu düşük emir defteri seviyeleri, genellikle bir yükseliş trendinden önce gelen fiyatların tersine dönmesinin erken göstergeleri olabilir.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, hafta sonu ve bugün bir miktar toparlanma belirtisi göstererek 55.450 dolar seviyelerine kadar erişti.

  • İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!