Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Durağanlığın Sebebi Ne: Veriler Pozitif Ama Yaprak Kıpırdamıyor!

Analist, spot Bitcoin ETF’lerine yüklü girişlere rağmen Bitcoin fiyatının tepkisiz kalmasının sebebine dair konuştu.

Bitcoin’in spot fiyatı, ABD’de listelenen spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) rekor düzeyde giriş olmasına rağmen dar bir aralıkta sıkışıp kaldı. Kripto piyasası gözlemcileri, bu durumu anlamaya çalıştı.

CMS Holdings takma isimli kripto para analisti, konu hakkında yaptığı açıklamada durgunluğun arkasında vadeli Bitcoin işlemlerinin olabileceğini ve bu baskı karşısında spot alımların yeteri kadar gücünü hissettiremediğini söyledi:

Bitcoin ETF alan ve (CME) vadeli işlemlerini satarak bu işlemleri netleştiren varlıklar var. Bu nedenle ETF girişleri yüksek olmasına rağmen spot fiyat nispeten değişmiyor.

Vadeli ETF baskısı devam ediyor

Traderlar, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) Bitcoin vadeli işlemlerinde short (kısa) pozisyon alırken, ETF’lerde uzun pozisyon alıyor.

Geçen hafta itibarıyla, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na göre hedge fonları ve emtia ticaret danışmanları, rekor düzeyde net short pozisyonu olan 18.175 kontrata sahipti. Aynı zamanda, aktif CME Bitcoin vadeli işlem kontratlarının toplam dolar değeri, ETF girişleriyle birlikte arttı.

Kısacası, rekor short pozisyonlar doğrudan düşüş beklentilerini yansıtmazken, ETF girişleri de doğrudan yükseliş beklentilerini göstermiyor. Her iki hareket de yönsüz bir stratejinin parçası olarak değerlendiriliyor ve bu da Bitcoin’in fiyatını yönsüz bırakıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!