Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Endişe Veren Gelişme: Borsalara BTC Yağıyor!

Birkaç hafta boyunca yatay bir grafik çizen Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 10 bin doların üstüne çıktı ve piyasa böylece yeniden hareketlenmiş oldu. Fakat piyasadaki bu hareketlilik bazı olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Bitcoin bir süredir 11 bin-11 bin 500 dolar aralığında ilerliyor ve yatırımcılar BTC’nin bir sonraki durağının neresi olacağını merak ediyorlar. Analistler Bitcoin’de hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini şimdiden belirlemiş durumdalar. Yatırımcılar da bu noktaları göz önüne alıp Bitcoin’i yakından takip ediyorlar.

Endişe Veren Gelişme

Bitcoin önündeki direnişi kırıp yeniden 12 bin dolara doğru ilerleyebilecek mi, bilinmez. Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme Bitcoin’in şu an için biraz güç kaybetmiş olabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin 10 Haziran’da 10 bin doların altına düştü ve o zamandan beri kısmen yatay bir grafik çizdi. Bitcoin fiyatının geçtiğimiz günlerde yeniden 10 bin doları aşması ve daha sonra 12 bin dolara ilerlemesiyle birlikte yatırımcılar da buna göre pozisyon almaya başladılar.

Bunun sonucunda birçok yatırımcı borsalara Bitcoin göndermeye başladı. Santiment verilerine göre geçen hafta boyunca kripto para borsalarına 26 bin Bitcoin gönderildi. Bu sayının artmış olması endişe verici. Çünkü yatırımcıların borsalara Bitcoin göndermeleri, genelde yeni bir satış baskısının ‘gelebileceği’ şeklinde yorumlanıyor.

Borsalara gönderilen BTC miktarı, Santiment

Açgözlülük Endeksi

Bitcoin’de endişe verici tek gelişme bu değil. Görünüşe göre Bitcoin fiyatındaki yükseliş, Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni de etkilemeye başlamış. Alternative.me verilerine baktığımızda yatırımcıların genel durumunun “açgözlülük” ile özetlendiğini görebiliyoruz.

Korku-açgözlülük arasındaki dengenin bozulmuş olması ve ibrenin artık açgözlülüğe doğru kaymış olması kripto para piyasası için endişe verici bir gelişme sayılabilir. Yatırımcıların açgözlülük olarak tanımlanabilecek adımlar atıyor olmaları, piyasada yeni bir düzeltme yaşanabileceği anlamına gelebilir.

Korku ve açgözlülük endeksi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment