Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Fiyat Rallisini Durduran 3 Sebep

Bilindiği gibi, Nisan ayı başında müthiş bir artış yaşayarak bir anda kendisini 5 bin dolar seviyelerinin üzerine atan BTC, oradan düşmese de, o ralliyi devam ettirmeyi en azından şimdilik başaramadı. Biz de bugün, sizin için buna sebep olan üç faktörü ele aldık.

Overbought Durumu

Birinci sebep olarak analistler, yaşanan artışın sektörde bir nevi ‘hype’ tetiklediğini ve Bitcoin’in bir süredir hiç olmadığı kadar ‘overbought’ pozisyonda kaldığını ifade ediyor. RSI seviyelerinin Aralık 2017’den bu yana en yüksek rakamları göstermesi de, aslında bu durumu doğrularken, yaşanan bu sürecin de fiyat artışının durmasında etkili olduğu ifade ediliyor.

Beklenen Düzeltme

Yaşanan büyük artışın ardından hem fiyat, hem de trading hacimlerinde, uzun süredir hiç görmediğimiz seviyeleri görme şansımız oldu. Birçok borsada Bitcoin hacimleri son dönemin rekorlarını kırarken, bu durumun da bir düzeltme ve duraklama ile seyredeceği aşikardı. Şu an yaşanan şey de, bazı analistlere göre tam olarak bu.

Zayıf Eller Piyasdan Çıkıyor

Kripto para piyasaları gibi yüksek volatiliteye sahip alanlarda alım satım yapma psikolojisi çok önemli ve bir o kadar da zordur. Analistler, yaptıkları yorumlarda şu anda sektörde yaşanan ‘duraklama’ döneminin ana sebeplerinden birinin de bu olduğunu ifade ediyorlar. Yapılan yorumlara göre, zayıf eller şu anda sektörden çıkarken, Bitcoin yeni bir ralli yapmak için hazırlıklara başlamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment