Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Şirket, Kripto Para Borsası Açma Fikrini, Ayı Piyasası Nedeniyle İptal Etti

Japonya’nın en fazla bilinen şirketlerinden birisi olan Money Forward Inc. yaptığı açıklama ile kripto para borsası açma fikrinden vazgeçtiklerini ifade ederken, buna sebep olarak da yaşanan ayı piyasasını gösterdi.

Japonya’da kişisel bütçe yapımında ve takibinde en fazla kullanılan uygulamalardan birisi olan bir sistemin de sahibi olan firmadan yapılan açıklamada, yapılan yönetim kurulu toplantısı sonucunda bu yöndeki planların ertelenmesinin doğru bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında yaşanan ayı piyasasının bu kararda birincil etken olduğu vurgulanırken, şu ifadeler kullanıldı:

”Sanal para piyasası, hepinizin bildiği gibi son dönemde ciddi bir gerileme dönemine girdi ve karlılık açısından bazı riskler oluştu. Bu riskler sebebiyle de, kripto para borsası açmaktan vazgeçtik.”

Money Forward, yaptığı açıklamada ayrıca kripto para borsalarının kronik olarak yaşadığı sıkıntıların da bu kararda çok büyük bir rol oynadığını aktardı. Buna göre, kripto para borsaların yaşadığı hack saldırıları, kara para aklamaya aracılık etmeleri ve diğer bazı sorunlar da, Money Forward’ın gözünü korkuttu. Şirket aynı zamanda gerekli güvenlik sistemleri için yapılacak masrafların da karlılık konusunda sıkıntı yaratabileceğini ön gördüğü için, böyle bir karar aldığını ifade etti.

Kripto para borsası açılma kararından vazgeçilmesinin yanı sıra, Money Forward’dan yapılan açıklamada kurumun sahip olduğu kripto para medya platformu Onbit’in de hizmet vermeyi 31 Mayıs tarihinden itibaren durduracağı ifade edildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment