Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Ethereum 2.0 Hakkında Konuştu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yaptığı açıklamada türlü haberlerin ve endişelerin aksine, kendisinin Ethereum 2.0’dan son derece umutlu olduğunu ifade etti. Son dönemde TRON ve EOS gibi merkezi olmayan platformların rakamlarının iyi gitmesi ve burada yapılan gönderim sayılarında yaşanan artış; Ethereum’un artık dominasyonunu kaybettiği şeklinde yorumların yapılmasına yol açsa da, Buterin bu tarz endişelerin doğru olmadığını belirtti.

Bir podcaste katılan ve konuyla ilgili açıklamalar yapan başarılı geliştirici, akıllı kontratlar konusunda yaşanan gelişmeler ve daha fazla kişinin bu işe ilgi duymasının doğal olduğunu ve aynı zamanda Ethereum’un bu alanda sahip olduğu dominasyonu kaybetmeye başlamasının da, beklenilen bir şey olduğunu ifade etti.

Daha sonra Reddit üzerinde bazı sorulara yanıt veren Buterin, Ethereum 2.0 ile ilgili yapılan eleştriler hakkında konuştu. Ethereum 2.0 hakkında yaratılan olumsuz algıya katılmadığını ifade eden Buterin, ekibinin de konuyla ilgili olarak sıkı bir çalışma yürüttüğünü söyledi ve şu anda plana uygun hareket ettiklerini belirtti.

Buterin, sözlerini ise şöyle sonlandırdı:

”Şu anda ekip olarak çok yoğun ve ciddi bir mesai harcıyoruz. Eski sistemin tamamiyle Ethereum 2.0’a taşınması, müşterilerin sistemlerini güncellemeleri gibi süreçler gerçekten de zaman alıcı olabiliyor. Ancak biz, şu anda başta yaptığımız plan doğrultusunda gidiyoruz. O sebeple bir sıkıntı yok. Ben bize yöneltilen bazı eleştrilere ise bu sebeple katılmadığımı ifade etmeliyim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment