Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tone Vays: Litecoin’de Yaşanacak Yarılanma, LTC’den Çok BTC’ye Yarar

Kripto para sektörünün en önde gelen isimlerinden birisi olarak da gösterilen Tone Vays, son olarak yaptığı açıklamada kripto para sektörünün merakla beklediği Litecoin blok ödülü yarılanması süreçlerine değindi.

Litecoin fiyatında ve aynı zamanda kazım zorluğunda ciddi artışlar yaratan bu gelişme öncesi açıklamalar yapan Vays, farklı bir bakış açısından olayı ele aldı ve LTC’de yaşanacak olan blok ödülü yarılanmasının LTC’den çok Bitcoin’e etki etmesini beklediğini söyledi.

Vays, şu an itibariyle 6 Ağustos tarihinde yaşanması beklenen bu blok ödülü yarılanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Litecoin’de açıkçası arzın kısılacak olması çok büyük bir anlam ifade etmiyor. Durum BTC için ise öyle değil. İkisinin birbirinden farklı modelleri var.”

Bu sebeple Litecoin’de yaşanacak blok ödülü yarılanmasının tam anlamıyla bir arz kısıntısı yaratmayacağını ve tam tersi olarak, insanları LTC kazmaktan uzaklaştıracağını iddia eden Vays, konu Bitcoin olduğunda ise, kazın ayağının farklı olduğunu söyledi. BTC’de yaşanacak blok ödülü yarılanmasının çok kritik olduğunun altını çizen başarılı isim, sözlerini ise şöyle sonlandırdı:

”Litecoin’de blok ödül yarılanması BTC’yi uçurur demiyorum ancak, fiyatta az da olsa bir artış sağlayacaktır. Çünkü Litecoin bulunmaz hint kumaşı değil. LTC madenciliğine yapılan yatırımların, blok ödülü sonrasında ne halde olacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak konu BTC için böyle değil ve hiçbir zaman da böyle olmayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment