Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüşün 4 Sebebi!

Lider kripto para birimi Bitcoin, yaklaşık iki haftadır 9 bin doların üzerinde işlem görmeye devam ettikten sonra, dün ciddi bir düşüş yaşadı ve 8800 dolar civarlarına kadar indi. Biz de, sizler için bu düşüşe sebep olabilecek 4 şeyi derledik:

Balinalar Oyundan Çıkıyor mu?

Konuyla ilgili olarak yapılan yorumlarda, şu anda balinaların ve büyük borsaların genelde cüzdanlarından para çıktığı görülüyor. Emir defterlerine bakılırsa da, yüklü miktarlarda alımlar yapan balinalar, bir önceki rallide elde ettikleri karları realize ediyor olabilirler.

Veriler, BTC Kullanımında Azalmayı Gösteriyor

Bitcoin ağındaki verilere baktığımız zaman, BTC kullanımının azalmaya başladığını hem günlük hem de haftalık bazda görmek mümkün. Bitcoin’in değerinin kullanım oranı ile de ilgili olduğunud düşünürsek, bu düşen rakamlar fiyattaki düşüşe de yol açmış olabilir.

Bakkt Etkisi

Bakkt’taki hacimler her ne kadar kripto para sektörünün diğer ürünlerine göre pek etki edecek boyutta olmasa da, analizlere göre Bakkt’taki traderların düşüş yönüne hamleler yapması da, piyasadaki psikolojiyi olumsuz anlamda etkilemiş olabilir.

Tehlikeli Bölge

Bitcoin grafik açısından da pek iyi bir bölgede değil. Death cross formasyonunun oluştuğu ifade edilirken, BTC’nin bu alandan kurtulması gerektiği de ifade ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment