Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’den Yeni Rekor!

Lider kripto para birimi Bitcoin, hash rate konusunda son aylarda adeta her hafta yeni bir rekora imza atmayı başardı.

Blockchain.com tarafından sunulan verilere bakıldığında Bitcoin’in 8 Eylül tarihinde saniyede 94 kentilyon gibi inanılmaz bir hash rate oranına ulaştığı görülüyor.

Bitcoin network hash rate

Eğer Bitcoin ağı bu inanılmaz yükselişi devam ettirirse lider kripto para birimi tarihinde ilk defa 100 kentilyon değerinde hash rate oranına ulaşacak. Hash rate, Bitcoin işlemleri için gerekli olan ağın işlemci gücü olarak tanımlanabilir ve söz konusu oran ne kadar fazla, yani hash rate ne kadar yüksek olursa ağ da o kadar güvenli ve madenciler için kazançlı hale gelir.

Hash rate geçtiğimiz 2018 yılının ikinci yarısının 6 ayı boyunca düşüş dönemine geçti ki bunun en büyük sebebi Bitcoin’in düşen fiyatlarının birçok madenci için durumu içinden çıkılamaz bir hale getirmesi şeklinde biliniyor. Bitcoin fiyatı Ocak ayında dibi buldu ve buradan başlayan yükseliş doğal olarak madencileri de ağa geri katılmaya itti.

Ünlü TV sunucusu Max Keiser geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Bitcoin hash rate’inin önemine değinerek, hash rate ne kadar yüksekse BTC fiyatının da o kadar yükseleceğinden emin olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment