Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Analiz: Her Bitcoin Sahibi, En Kötü 3.5 Yıl Sonra Kar Ediyor

Bitcoin Economics adlı şirket, bugün yeni bir rapor yayınladı ve Bitcoin’de kar oranlarını mercek altına aldı. Şirketin yayınladığı yeni rapora göre, her bir Bitcoin kullanıcısı, lider kripto para biriminden kar etmek için bugüne dek en fazla 3.5 yıl bekledi.

Bitcoin Profit Probability chart

Net bir kar etmenin en uzun sürdüğü dönem ise, 2013 ile 2017 arası dönem olarak belirlendi. Eğer 2013 senesinde yaşanan boğa sezonunda, Bitcoin’i en tepe noktası olan 1150 dolardan aldıysanız, o dönem için kar etme şansı, size 2017 yılının başında sunulmuştu. Bitcoin, ancak o dönem 1150 doların üzerine çıkabildi. Onun dışında ise, Bitcoin’den net kar elde etmek için, o kadar fazla beklemeye gerek kalmadı.

Bitcoin’i eğer gerçekten de dönemsel tepe noktalardan satın almadıysanız, araştırmaya göre, o zaman kar etmeniz için daha az beklemeniz gerekiyordu. Bitcoin’i 317 gün boyunca elinde tutan bir yatırımcının net kar etme şansı ise yüzde 75 olarak belirlendi.

2018 başında 20 bin dolar olan Bitcoin’i o dönemden alan birisinin ne zaman kara geçeceğini ise elbette zaman gösterecek.

Bu arada, 3.5 yıl eğer çok uzun bir zaman gibi göründüyse, S&P 500 endeksine göre net kar elde etmeniz için en kötü 20 yıl beklemeniz gerektiği bilgisini de size aktarmamız gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment