Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’den Beklenmeyen Ayrılık!

Kripto para piyasasının en büyük ve popüler türev ürünü platformlarından birisi olan BitMEX, özellikle yaz döneminden beri regülatörlerle yaşadığı sıkıntılar yüzünden sık sık gündeme gelmekte.

BitMEX’in regülasyonlardan ve regülatörlerle olan ilişkilerden sorumlu üst düzey yöneticisi Angelina Kwan, yeni ortaya çıkan bir habere göre istifa etti. BitMEX sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Angelina Kwan firmadan kendi isteği ile ayrıldı ve bundan sonra kendisinin yerini kimin dolduracağı henüz belirlenmedi.

Kwan ünlü kripto para platformuna 2018 yılının Ekim ayında katılmıştı ve yaptığı röportajda şirketin büyümesi ile regülatörler ile olan ilişkilerinden sorumlu olacağını vurgulamıştı.

Ancak Temmuz ayında ortaya çıkan bir haberde ABD’li regülatör CFTC’nin, borsayı araştırmaya başladığı fısıltısı bir anda bütün sektörde yayıldı ve birçok yatırımcı o tarihlerde milyonlarca dolarlık Bitcoin’i borsadan çekti. Şu an için Kwan’ın ayrılış nedeni bilinmese de, borsanın iki ay üst üste regülatörlerle olan ilişki yüzünden milyonlarca dolarlık BTC kaybı bunu tetikleyen etmen olabilir.

Bunun yanı sıra CFTC haberi ve Nouriel Roubini ile yaptığı münazaradan sonra firmanın CEO’su Arthur Hayes de adeta sırra kadem bastı ve uzun bir süredir ortalarda gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment