Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Kimler Yatırım Yapıyor?

Grayscale Investments tarafındna yapılan yeni bir araştırmaya göre ABD’deki Bitcoin yatırımcılarının büyük bir kısmı ebeveynlerden geliyor.

Kripto para piyasasındaki yatırımcı profili ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. Grayscale Investments, ABD’deki yatırımcı profilini öğrenebilmek için yeni bir anket yaptı.

Grayscale Investments tarafından yapılan bu anket doğrudan ABD’deki yatırımcılara hitap ediyor. Ancak bunun yalnızca kripto para yatırımcıların değil genel olarak herhangi bir finans ürününe yatırım yapmış kişileri kapsadığını belirtmek gerekiyor.

Bitcoin Yatırımcıları

ABD’deki kripto para yatırımcılarının profili büyük ölçüde benzerlik gösteriyor gibi görünüyor.

Greyscale tarafından yapılan ankete katılan kripto para yatırımcılarının yüzde 70’inin ebeveyn olduğunu söyleyebiliriz. Greyscale Investments bu yatırımcılar hakkında şu notu düşüyor:

“Kripto para yatırımcılarının çoğu orta yaşlı, orta sınıftan ve banliyölerde yaşıyor. Bunların yüzde 70’i ebeveyn ve neredeyse yarısı (yüzde 49) senede 100 bin dolardan daha az maaş alıyor. Bu kişiler çok kitap okuyor ve genellikle geleceğe iyimser yaklaşıyorlar.”

Greyscale Investments tarafından yapılan bu araştırma yatırımcıların kripto paralar hakkındaki görüşlerini de ortaya koydu.

Bu araştırmaya göre ABD’de kendisini “yatırımcı” olarak gören vatandaşların yüzde 36’sı kripto para yatırımıyla ilgilenmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment