Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Annelerimize Nasıl Anlatabiliriz? İşte O Açıklama

Kripto para eğitimi ve konferansları konusunda önemli bir yer edinmiş olan Andreas Antonopoulos, kripto paraları ve onun da özelinde Bitcoin’i ‘annenize’ nasıl anlatacağınıza yönelik olan zorluklar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Katıldığı bir soru cevap etkinliğinde kendisine bu yönde bir sorunun gelmesinin ardından konuşmasına başlayan Antonopulos, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Bitcoin ve diğer kripto paralar internet üzerinde icat edilmiş yeni bir para birimidir. Bu para birimi, sadece dijital bir ortamda var olur ve aynı e mail gibi alınıp gönderilir.”

Bitcoin’deki son dönemde yaşanan artış bir yandan yüzleri gördürürken, yapılan son kamu oyu araştırmaları da enteresan sonuçları ortaya çıkarıyor. İnsanların Bitcoin konusundaki farkındalıkları fiyatlar düşse de giderek artarken, bununla birlikte Bitcoin’in gerçekten ne olduğunu bilenlerin sayısı ise çok çok az. Bu durumun farkında olan Antonopoulos da, son dönemde bu konudaki bilgiyi arttırmak için çalışmalar yapıyor. Kripto paraların hiperenflasyon ile mücadele eden ülkelerde çok önemli olduğuna da değinen başarılı eğitimci, şunları söyledi:

”Bunun birçok ülkede avantajlı bir şey olduğu ortada. Çoğu ülkede insanlar temel bankacılık hizmetlerinden faydalanamıyor. Gelişmiş ülkelerde ise, yaşadığımız dijital çağ; kredi kartı ya da kağıt para gibi ürünler ile yavaş yavaş çatışma noktasına geliyor.”

Kripto paraların gerek kullanıcı alt yapısı gerekse de diğer konularda kendini halka tam anlamıyla tanıtamadığını belirten Antonopoulos, bunun sebeplerinden birinin de Bitcoin’in fazla politik olmaması olduğunu ifade etti.

Sıradan halkın kripto paraların arkasında felsefe, bankacılık ile çatışmalar ve para basan hükümet tekelleri ile mücadelesini anlamasını beklemediğini belirten başarılı eğitimci, bununla birlikte yakın dönemde kripto paralar ile ilgili ‘temel’ manada bir şey bilenlerin sayısının çok artacağını ifade etti. Antonopoulos, şunları söyledi:

”Enine sonunda, kripto para kullanmak herkes için çok kolay olacak ve bence gelecekte biz çocuklarımıza bu kağıt paraları vs. nasıl ve neden kullandığımızı anlatmak için yoğun çaba sarf edeceğiz çünkü bu göze çok aptalca görünecek. Onlar, gerçekten bizim neyden bahsettiğimizi anlamakta çok çok büyük zorluk çekecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment