Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: ”Bitcoin [BTC] Almak İçin Lambo’mu Sattım”

Bitcoin.com‘un CEO’su ve aynı zamanda erken zamanlarında Bitcoin‘i çokça savunduğu için kendisine verilen ”Bitcoin Peygamberi” lakabı ile tanınan Roger Ver, Naomi Brockwell ile yaptığı röportajda Bitcoin ve blockchain teknolojisi hakkında konuştu.

Roger Ver Bitcoin daha icat edilmeden önce kendisinin bir Lamborghini’ye sahip olduğunu ancak aracını Bitcoin almak için sattığını ve bunun sebebinin de BTC’ye olan aşkı olduğunu söyledi.

Ünlü kripto para fenomeni hükümetlerin ekonomiye müdahale etme yeteneklerinin ve bütün dünyanın ekonomik büyümesini geciktirme olanaklarının Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ortadan kalkmasını umuyor. Kendisinin kripto para işine girmesinin asıl nedeni daha fazla ekonomik büyüme getirmek ve bu sayede zengin veya fakir herkesin yaşam standartlarını daha da geliştirmek.

Roger’a blockchain teknolojisinin en önemli yönleri ve özellikleri de soruldu. Roger buna cevap olarak insanlar blockchain için ”en can alıcı uygulamanın” ne olduğunu sorup duruyor, ve bana göre blockchain’in ”en can alıcı uygulaması” Bitcoin’dir cevabını verdi.

”Kaç kişinin buna sahip olduğuna, kaç dükkanın bunu kullandığına ve kaç insanın paranın bu uygulaması hakkında zamanlarını, paralarını, çabalarını ve kaynaklarını harcadığına bir bak. Bu sebeple Blockchain teknolojisinin en can alıcı uygulaması çok kesin bir şekilde Bitcoindi ve hala Bitcoindir.”

Roger’a daha sonra blockchain teknolojinin sağlık ve seyahat endüstrisindeki yeri ve bunların dünyayı daha özgür bir yer yapıp yapamayacağı soruldu. Roger bu uygulamaların para ile kıyaslandığını ama herkesin dünyanın her yerinde her  zaman parayı tercih ettiğini söyledi. Dahası, Ver tıbbi kayıtlara insanlar tarafından o kadar sık erişim sağlanmadığını, bunun yılda bir veya iki defa olduğunu, ama paranın her bir gün kullanıldığını ifade etti.

”Ben blockchain teknolojisinin can alıcı uygulamasının para yönü olmasını seviyorum ve bunun dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha fazla ekonomik özgürlük getirmesinden heyecan duyuyorum.”

Roger’a göre kripto para birimleri için sıradaki hamle daha fazla insanın kripto para kullanmaya başlaması ve merkez bankalarının sinek avlaması. Bundan sonraki adım ise insanların politikacılara kendilerini kısıtlamamalarını söylemeleri olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment