Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Oyun İçinde Ödül Olarak Veren Uygulama Çıkıyor

Japonya internet hizmetleri sağlayıcısı GMO Internet, yaptığı açıklama ile oyun içinde ödül olarak Bitcoin’in verileceği projenin Ağustos ayında çıkacağını duyurdu.

CryptoChips adı verilen uygulama, oyuncuların belirli hedeflere ulaşması durumunda onlara çeşitli oranlarda Bitcoin verilmesi üzerine dayanan bir oyun. İlk olarak GMO’nun tasarladığı  savaş oyunu olan Whimsical War isimli oyunda kullanılacak  proje; böylesi bir şeyi yapan ilk uygulama olarak da biliniyor.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında ise, şu ifadeler kullanıldı:

GMO Internet olarak CryptoChips isimli uygulamayı geliştirdik ve bu uygulama; oyunlar içinde belirli hedeflerin sağlanması durumunda kullanıcılara ödül olarak Bitcoin verecek. Hizmete 2018 Ağustos ayında başlayacağız. Oyuncuların sıralamalarına ve başarılarına göre onlara ödül olarak Bitcoin verileceği bu sistemin, çok popüler olmasını bekliyoruz.”

GMO Blockchain ve kripto para piyasasına yatırım yapmaya ve katma değer katmaya devam ediyor. Şirket, şu anda hem borsa işletiyor hem de bir madencilik tesisine sahip. GMO’nun ayrıca bazı çalışanlarına maaş olarak Bitcoin ödediği de biliniyor.

Mart ayında, şirketin borsası güvenlik sistemlerini iyileştirmek ve geliştirmek için çalışmalar başlatmıştı. O dönemde bu hamlenin, Coincheck’in başına gelen hack olayı sonucu gündeme geldiği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment