Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Binance Bütün Afrika’ya Yayılmayı Ve Borsa Açmayı Planlıyor

African Blockchain Conference 2018 esnasında, Binance CEO’su ChangPeng Zhao, Binance’in hizmetlerini Afrika‘ya yaymayı ve bu kıtaya açılmayı planladığını ifade etti. Binance ticari hacme göre şu an için dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi.

Konferans Uganda, Kampala‘da 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi ve blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceği ve bundan sonraki etkileri hakkında bilgi verme amaçlı düzenlendi.  Uganda başkanı Yoweri Museveni blockchain teknolojisi ve bunun büyüyen faydaları hakkında kendi görüşlerini paylaştı:

Blockchain Association of Uganda‘nın Başkanı Kwame Rugunda konu hakkında şunları ifade etti:

”Konferans temel olarak bizim blockchain tabanlı bir ekosistemi nasıl yaratacağımız hakkında olacak ve bu bizim için kendimizi blockchain teknolojisi hakkında gerçekleşen küresel müzakerelere sokmak konusunda da fırsat sunmuş olacak. Hükumetimizde  ve diğer kuruluşlarımızda arttırılmış şeffaflık ve güvenilirlik sağlaması blockchain teknolojisinin faydalarından sadece bir kaç tanesi. Bunların Uganda’nın ekonomisini coşturmak ve burayı bir yatırım noktası yapmak için gereken kilit faktörlerdir.”

Blockchain Conference esnasında ChangPeng Zhao Binance’in Uganda içerisinde bir borsa açmaya çalıştığını ancak Uganda’nın da ötesine gidip Kenya da dahil bütün Afrika’ya yayılmayı bile planladığını belirtti.

Zhao ek olarak şunları ifade etti:

”Uganda başlamak için çok iyi bir nokta ancak biz bütün Afrika’ya yayılmak istiyoruz. Onlar da kendilerini sadece Uganda içerisinde yerel bir topluluk kurarak sınırlandırmak istemiyor.”

”Çeşitli organizasyonlar ile çalışmak konusunda inanılmaz hevesliyiz ve her zaman olabildiğince fazla kurum ve kuruluş ile ortak olmaya çalışıyoruz.”

African Blockchain Conference, blockchain teknolojisinin gelişimini, büyümesini, sürecini ve geleceğini tartışmak için 21 Afrika ülkesinden daha fazla temsilciyi bir araya topladı. Konferans Blockchain Association of Uganda ve Uganda merkezli bir blockchain yenilik platformu Crypto Savannah ile ortaklaşa düzenlendi.

Crypto Savannah isimli firma blockchain kullanarak Uganda’nın ekonomik değişimini desteklemek ve gençler için iş imkanı yaratmak için Binance ile birlikte çalıştı. İkisi şu an için daha fazla iş imkanı üretmek ve ülkedeki yatırımları arttırmak adına çalışıyorlar. Binance eğitim, altyapısal değişim ve startup şirketlerine destek sağlama konusunda çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment