Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kurul Üyesi: Kripto Ekosistemi Yıllar Boyunca Düzenleme Görmeyecek

31 Mayıs tarihli Techcrunch haberine göre, Coinbase ve HackerOne kurul üyesi Kathryn Haun kripto para birimlerinin ve blockchain’in yıllar boyunca herhangi bir düzenleme görmeyeceğini düşünüyor. Haun bu düşüncesini bugün Kaliforniya‘da yapılan Code Conference isimli etkinlikte dile getirdi.

Haun, internet ve kriptonun benzer yönlerinin altını çizip, internetin ilk aşamalarında da kullanıcıların tek bir düzenleyici çerçeve talep ettiğini ancak bunun asla gerçekleşmediğini belirtti. Haun’a göre kripto para birimleri ve blockchain gelişim konusunda aynı şemayı takip etmekte. Kendisi buna ek olarak, eğer bir yıl önce bir düzenleyici çerçeve yapılmış olsaydı bile, bunun ilk dijital para arzı konseptinin ortaya çıkması yüzünden çoktan geçersiz kalacağının da altını çiziyor.

Aynı zamanda Stanford Graduate School of Business‘da bir profesör olan Haun, yetkililer kripto ve blockchain sisteminin nasıl çalıştığına dair ciddi bir bilgi birikim yapıp olayı tamamen anlayana kadar, herhangi bir düzenleyici çerçeve yapılamayacağını düşünüyor. Haun ”bu teknolojinin nasıl gelişeceğini bekleyip görelim” düşüncesini benimseyip herhangi bir düzenlemenin ”konuyu anlamayı geride bırakmaması” gerektiğini ifade ediyor.

Bugün yapılan açıklamalar Coinbase bünyesinde üst düzey bir yetkili olan Mike Lempres‘in açıklamaları ile de benzer düşüyor. Mike Mart ayında yapılan bir duruşmada ABD düzenleyici sisteminin şu an için ”sağlıklı gelişime zarar verdiğini” belirtmişti. Lampres şu an ortamda anlayış ve dijital varlıkların nasıl bir yasa altında işlem göreceği konusunda eksiklik olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment