Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in %1’ine Sahip Winklevoss İkzilerinin Kaybı 600 Milyon Dolar

Son günlerde kripto para piyasasında yaşanan genel piyasa hacmi olarak ortalama %50’lık, Bitcoin tarafında ise ortalama %40’lık düşüş Bitcoin’in %1’ine sahip Winklevoss kardeşlerin 600 milyon dolar zararına sebep oldu.

Ellerindeki Bitcoin’i zamanında kaptırdıkları Facebook için Mark Zukerbeg’den aldıkları 65 milyon dolarlık para ile bitcoin 10 dolarken almışlardı.

Dün 10 bin doların altında fiyatları gören Bitcoin, bugün diğer tüm kripto paralar ile birlikte yükselerek 11.800 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bu düşüşler Güney Kore’den gelen yasaklama iddiaları ve Çin’in kripto para borsaları üzerine diğer borsa benzeri işletmeleri de kapatacağına yönelik haberlerin etkileri ile yaşanmıştı.

Ayrıca Rusya’nın kripto paralara yönelik düzenlemelerin daha da sıkılaşacağına yönelik yaptığı açıklamalar da düşüşe katkı sağlayan noktalardan biri oldu.

Kardeşlerin ellerindeki Bitcoin’in değeri, Bitcoin zirvedeyken 1.3 milyar dolardı. Ancak yaşanan düşüş ile birlikte bu değer 700 milyon dolara düştü. Yani kardeşler ellerindeki Bitcoin’den 600 milyon dolarlık bir kayıp yaşamış oldu.

Winklevoss kardeşler sadece Bitcoin yatırımcısı değil. Ayrıca sahibi oldukları Gemini adında bir kripto para borsaları da mevcut. Bu borsa CBOE ile Bitcoin vadeli işlemleri konusunda birlikte çalışıyor. Ancak kullanıcılarının pek mutlu olmadığı söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment