Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz Kripto Para Bankası Kuruyor

Amerikan kripto para meraklısı milyarder Mike Novogratz bir basın bildirisinde kendi birikimleriyle kripto para bazlı ticari bir banka kurmayı amaçladığını açıkladı. Plana göre bu banka dört iş alanında işleyecek: ticaret, girişimler, varlık yönetimi, ve sorgulama.

Bildiriye göre Galaxy Digital Assets Fund, Bradmer Pharmaceuticals ve First Coin Capital ile bir niyet mektubu hazırlamış, böylece de Galaxy Digital ve First Coin bankayı kurmak için bir araya gelmiş olacak.

Galaxy Digital Assets Fund, Novogratz’in yatırım yaptığı fon. Bradmer Pharmaceuticals ise Kanada merkezli olan ve beyin kanseri için yeni bir tedavi bulmak adına kurulmuş bir şirket. Bu niyet mektubuna göre, Bradmer Galaxy Digital’da azınlık payını bulunduracak ve adını ‘Galaxy Digital Holdings‘ olarak değiştirecek.

Basın bildirisine göre Galaxy Digital “tam servis dijital mal varlık bankası” olarak ilan edildi. Dört alanda iş yapması bekleniyor; ticaret, girişim yatırımları (ICO’larda olduğu gibi), varlık yönetimi ve sorgulama- sonuncusu piyasadaki arayışı kapamak, white paper(koinlerin/projelerin tanıtım yazıları) yazmak, mimarlık tasarımı, işletme ve teknik belgeselleştirme, satıcı seçimi ve proje yönetimi.

Novogratz bu yeni girişimin CEO’su olarak görülüyor ve basın bildirisinde bu takımı oluşturan sekiz kişinin daha adı açıklandı. Novogratz, Fortress Investment Group‘un eski CEO’suydu, ve onun kripto paralara olan ilgisi gayet yakından izlenebiliyordu. CNBC’ye Aralık ayında yaptığı bir açıklamada, 2018’in sonunda Bitcoin’in 40.000$‘ı rahatlıkla görebileceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment