Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında Ciddi Artış Yaşanıyor

Son yıllarda belki de birçok kez karşılaştığımız ”Bitcoin artık öldü”, ”Balondu, patladı.” şenlikleri, şimdilik yerini kripto para piyasalarında ciddi artışa bıraktı. Salı günü adeta dip yapan kripto para piyasası, şu anda yeniden toparlanma evresine girerken, birçok alt koinde çok ciddi yükselişler var. Bitcoin, salı günü 10 bin dolar seviyesinin altına düşerken, piyasaya hakim hale gelen panik, fiyatların iyice düşmesi ile kendini göstermiş; panik satışlardan tetiklenen kayıplarla birlikte total işlem hacminde çok ciddi kayıplar yaşanmıştı.

Ancak, dün akşam itibariyle kendini yavaş yavaş gösteren toparlanma işaretleri, bugün büyük bir ivme kazandı ve kripto para piyasasındaki birçok koin, ciddi artış sergileyerek yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesini test edip aşağı inişinin ardından genelde düşüş trendi gösteren kripto paralar, bugün itibariyle yeniden yükseliş trendine girdi.

Salı Günü Ortalık Kan Revan Olmuştu

Bitcoin, salı günü çok ciddi bir düşüş göstererek bir dönem 10 bin dolar altına kadar inerken, hemen hemen tüm alt koinler de onu takip etti. Bitcoin fiyatlarındaki ciddi değer kaybı, yatırımcıları bir anda paniğe iterken, birçok acele satış yaşanınca fiyatlar iyice düştü. Acele satış esnasında yapılan bazı hatalar da ciddi mağduriyetler yaratırken, piyasada tam bir kaos havası hakimdi. Bitcoin’deki ciddi düşüş, CoinMarketCap‘teki en iyi 10 alt koini de fazlasıyla etkiledi. Öyle ki, site verilerine göre ilk 10’da yer alan çoğu alt koin, Bitcoin’e kıyasla çok daha sert düşüşler yaşadı.

Toplamda 700 milyar dolar olan kripto para piyasası bir anda 400 milyar dolara gerilerken, Bitcoin özelinde bakacak olursak değer gün içinde 14 bin dolardan 10 bin dolar altına kadar düştü.

Daha önce 2017’de de benzer bir senaryo yaşayan Bitcoin, daha sonra adeta uçuşa geçmişti.

Geri Dönüş Vakti

Adeta Liverpool futbol takımının Milan önünde 2005 yılı Şampiyonlar Ligi Finali’ndeki geri dönüş gibi, bugün de kripto para piyasalarında benzer bir dönüş yaşandı. Çok kısa süre önce adeta kan ağlayan piyasa, bugün ilk sinyallerle birlikte kendine gelirken daha sonra özellikle Ripple gibi bazı kripto paralarda çok ciddi bir yükseliş yaşandı.

Son düşüşteki suçlanan ana sebep Güney Kore’deki kripto para yasaklanması tartışmaları olurken, Kore vatandaşları topladıkları imzalarla 200 bin sayısını şimdiden geçmeyi başardı. 

Bu yazının yazıldığı saatlerde, CoinMarketCap verilerine göre, ilk 10’daki koinlerin tamamında ciddi bir artış trendi mevcut. Artışın miktarı ise gerçekten fazla. Öyle ki, ilk 10’da olup da en az yükselen kripto para Bitcoin. Bitcoin, 24 saatlik işlem hacminde %21.01 değer kazanmasına rağmen, listenin sonunda yer alıyor.

Bitcoin forku Bitcoin Cash de %26 artış ile en az artan ikinci koin durumunda. Günün esas yıldızları ise Ripple ve Stellar Lumens olarak göze çarpıyor. Değerini %74.35 arttıran Ripple, bu alanda işlem hacmine göre sıralanan ilk 10 kripto parada zirvede yer alırken, onu %68.37′lik artış ile Stellar takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment