Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa CEO’su: “Bitcoin Bir Ödeme Sistemi Değildir”

Dünyanın en büyük kredi kartı şirketi olan Visa, Bitcoin’e düşman olarak biliniyor. Geleneksel bir finansal sağlayıcının, hakimiyetini tehdit eden her şeye kaba bakması sezgisel görünüyor. Ancak şirket, kendi alanındaki konulara yoğunlaşmayı tercih ettiği için halka Bitcoin hakkında çok az şey söylüyordu. Çarşamba günü CNBC’ye verdiği bir röportajda Bitcoin’in bir ödeme sistemi olmadığını söyleyen şirket CEO’su sessizliğini bozdu.

Eski Finans Gelecekteki Para Birimiyle Tanışıyor

Alfred Kelly, Çarşamba günü New York’un Ulusal Perakende Federasyonu konferansında kaydedilen bir röportajda Bitcoin hakkındaki düşüncelerini söyledi:

“Ödeme sistemi olarak görmüyorum. Visa’da kripto para tabanlı işlemler yapılmaz. Sadece yasal parayla olan işlemleri kabul edeceğiz “.

Visa’ya bağlı bir kuruluş olan Wavecrest’in, bir çok Avrupa kripto para kartı şirketinin banka kartı hizmetlerini iki hafta önce kesmesi Visa’da yapılan gelişmelere uymaktadır. O tarihte, Visa, kripto para birimlerinin oluşturduğu tehdide geri hamle yaptığını reddetmişti.

Aynı zamanda News.Bitcoin.com’da söylenenlere göre:

“Bitcoin’in yaklaşık 130 milyona karşılık yılda 100 milyardan fazla işlemi gerçekleştirdiği göz önüne alındığında, Visa’nın kripto para yüzünden tehdit altında olduğunu hissetmesi için daha çok erken. Hangi Bitcoin olursa olsun,ister bir değer deposu ya da bir ticaret aracı, henüz Visa için bir tehdit değildir”.

Visa, “işletim kurallarımıza uymamaya devam etmesi” nedeniyle kripto para kartlarının askıya alındığını ve bunun kripto para karşıtı bir kampanya olmadığını söyledi. Kripto para topluluğundaki pek çok kişi bu kadar emin değildi ve Alfred Kelly’nin bu hafta yapmış olduğu yorumları sadece şüphelerini güçlendirecek. Aynı gün ABD Hazinesi, Bitcoin ve terörizm ile ilgili aynı düşünceleri dile getiren terörizm ve mali istihbarat müsteşarı da olmak üzere kripto para birimlerini “gelişmekte olan bir tehdit” olarak nitelendirdi.

Visa Kripto Para Desteğini Reddetti

CNBC’ye verdiği bir röportajda Kelly şu sözleri söyledi:

“Bitcoin bugün birilerinin yatırım yapabileceği bir ürün ve dürüst olmak gerekirse, biraz spekülatif bir ürün”.

Bitcoin’in, yüksek ücretler nedeniyle bir süredir günlük alımlar için tercih edilmediği göz önüne alındığında, Kelly’nin yorumu yararlı bir görüştür. Bitcoin Cash gibi olan alternatifler arası işlemler ve mikro ödemeler için kullanılabilirken, kripto para piyasası bir bütün olarak Visa’nın üstünlüğünü tehdit etmiyor.

Şirketler kendi çıkarlarını korumak zorundadır ve Visa CEO’su da insanlara asla Bitcoin almaları için tavsiye vermeyecektir.Yasal para ve kripto para arasındaki boşluğu doldurmaya çalışan kripto para şirketleri, baştan beri şüphelendikleri şeyi artık bilecekler: Visa ve onun global yan kuruluşlarının desteği olmadan bunları yapmaları gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment