Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Bitcoin’in 30 Bin Dolar Üstünde Duracak Gücü Kalmadı’

Guggenheim Investments CIO’su Scott Minerd, bitcoin fiyatının 30.000 doların üstünde durmasının birkaç hafta önce olduğu kadar kolay olmadığını düşünüyor. Minerd kripto para yatırımcılarını, kısa vadede yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyardı.

Guggenheim Investments; yönetimi altında 230 milyar dolardan fazla varlık barındıran Guggenheim Partners’a bağlı şekilde hareket ediyor. Şirketin CIO’su Scott Minerd bu ay, bitcoin fiyatı için verdiği 400.000 dolar hedefi ile gündeme geldi. Ancak onun uzun ve kısa vadeli tahminleri, farklı yönlere işaret ediyor.

Kurumsal talep azalmaya başladı

Scott Minerd bitcoin ile ilgili kısa vadeli görüşlerini Bloomberg ile paylaştı. Bir süre boyunca 35.000 doların üstünde kalmayı başaran bitcoin, ardından 31.000 dolara geriledi. Scott Minerd’a göre bitcoin’in bu seviyelerin üstünde kalabilmesinin sebebi kurumsal yatırımcının gösterdiği talepti.

Uzman isim piyasadaki talebin azalmaya başladığını, bitcoin için destek görevi gören yatırımcıların artık aktif bir rol üstlenmediğini dile getirdi.

‘Küçük yatırımcı fırsat kovalamaya başladı’

Piyasadan çekilen kurumsal yatırımcının yerinin küçük yatırımcılarca doldurulduğu varsayılıyor. Sık aralıklarla alım-satım yapan bu traderların “para kazanmak için fırsat kovaladığı” söyleniyor. Spekülasyon düzeyinin sürdürülemeyecek düzeylere ulaşacağı düşünülürken bunun, yeni bir düşüşü tetiklemesi mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!