Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Ani Yükselişinin Sebebi BitMEX Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin üç gün önce ciddi bir düşüş yaşadıktan sonra dün ilginç bir şekilde 6.500 dolar seviyesinden sıçrayarak 7.200 dolara kadar çıktı ve 800 doların üzerinde bir artış yakaladı.

Bitcoin’in Düşüş Sebebi Belli, Peki Ya Yükseliş?

Düşüşün sebebi PlusToken isimli ponzi yapısının sattığı BTC’ler olarak bilinirken, yükselişin sebebi henüz tam olarak ortaya çıkarılamadı. Skew Research analistlerinin ortaya attığı iddia ise, yükselişin aslında BitMEX kaynaklı olduğu yönünde.

bitcoin liquidations

BitMEX üzerindeki short ve long pozisyonlarda ciddi bir sıkışma olduğunu belirten analistler, özellikle short pozisyon açanların yaşanan sıkışma ile birlikte inanılmaz zarar ettiğini ve BTC’nin zincirleme bir reaksiyon ile yükselişe geçtiğini vurgulamakta.

BitMEX üzerinde bir sıkışma olduğunda ya short pozisyon açanlar yani düşüşe yönelik iddiaya girenler, ya da long pozisyon açanlar yani BTC’nin yükseleceğini düşünenler avantajlı hale geliyor ve hangi taraf sıkışmadan galip çıkarsa BTC o yöne doğru yüzde 10 civarında hareketlenme yaşıyor.

Yukarıdaki grafiğe baktığımızda da short pozisyon tasfiyelerinin, long pozisyon tasfiyelerinin iki katından daha fazla olduğunu görebilmekteyiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment