Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Bir Anda 5 Bin Dolar Seviyelerine Kadar Çıkmasının 3 Nedeni

Bitcoin, bilindiği gibi son iki üç gündür ciddi bir artış yaşıyor ve lider kripto para, bu hamlesi ile birçok yatırımcısını memnun etmeyi başarıyor. Peki bu artışın yaşanması iyi güzel ancak bunların arkasındaki sebepler ne? Biz de bugün bunları sizler için derledik:

Blok Ödül Yarılanması

Bilindiği Ağustos 2020’de BTC blok ödülü yarılanacak ve 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşecek. Bu yarılanmalardan bir süre önce geçmişte büyük artışlar yaşandığını görmek mümkün. Bunun da bu artışların bir öncülü olabileceği teorisi, yapılan analizlerde ortaya çıkan bir durum olarak dikkat çekiyor.

Teknik Göstergeler ve Grafikler

Grafiklere bakıldığında da Bitcoin için işlerin iyi gittiğini söylemek mümkün. Hatta öyle ki, BTC 20 bin dolarken short pozisyon açan ve haklı çıkan eski IMF ekonomisti Mark Dow dahi, yaptığı açıklamada Bitcoin grafiğinin alım için işaretler verdiğini söylemişti.

Piyasalardaki Hareketlenme

Piyasalarda da son dönemde bir hareketlenme olduğunu görmek güç değil. Örneğin dün 7 farklı borsada 100 milyon dolarlık bir alım yapıldığı ve bunun algoritmik olarak gerçekleştiği ifade edilmişti.

Bitfinex’in verileri de short ve long pozsiyonlar konusunda efektiflik sağlayan bir başka durum. Firmanın portalına göre, BTC/USD alanında açılmış olan short pozisyonların sayısı bir anda 20 bin 654’den 17 bine kadar düştü. Bu rakam dün de inmeye devam ederek 17 binin altına geriledi ve Mart 2018’den bu yana en düşük seviyesine indi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment