Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in (BTC) Bu Metriği Dip Sinyali Veriyor: Daha Önce 6x Yükseliş Yaşadı

Bitcoin (BTC) son dönemlerin en düşük seviyesine gerilerken veriler 2018 boğa koşusu öncesi seviyeleriyle benzerlik gösteriyor.

Bitcoin yaşanan son düşüş ile birlikte yaklaşık 15.500 dolar seviyelerine kadar geriledi ve oradan bir tepki alışı geldi. Uzun zamandır “aşırı satılan” Bitcoin’in Göreceli Güç Endeksi (RSI) seviyesi de 34 seviyesine kadar geriledi. Bu aşırı satışın ve gerilemenin bir benzeri 2018 ayı sezonunda yaşanmıştı. 4 yıl önce yaşanan bu düşüş süresince RSI seviyesi aynı bu günlerde olduğu gibi 30’lu seviyelere kadar gerilemiş ve Bitcoin “aşırı satılan” bir duruma gelmişti.

2018 yılındaki bu aşırı satış RSI verilerinin ardından hepimizin hatırlayacağı gibi Bitcoin fiyatında %500 yükseliş gelmiş ve yaklaşık 8 ay süren bir boğa koşusu yaşanmıştı. Tarih tekerrür eder mi bilmek mümkün değil fakat eğer veriler doğrultusunda bir hareket yaşanırsa önümüzdeki günlerde Bitcoin‘i bir yükseliş bekliyor olabilir.

Bununla birlikte piyasaların içinde bulundukları dönemki şartlara göre spesifik tepkiler gösterdiklerini de unutmamak gerekiyor. Halen daha devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, makroekonomik gerileme ve son günlerde Çin dahil olmak üzere dünya genelinde tekrardan yükselişe geçen Covid-19 vakaları riskli günlerin bitmediğinin işareti olarak yorumlanabilir.

Aynı durum kripto marketin en büyük ikinci varlığı Ethereum’da da gözlemlenebilir. Santiment tarafından paylaşılan verilere göre son haftalarda yaşanan balina hareketleri 2020 yılında yaşananlara benziyor ve bu hareketler ciddi bir Ethereum (ETH) yükselişini tetikleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!