Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Binance’in Güvenli Varlık Fonu’nu (SAFU) Eleştirdi: CZ’den Cevap Gecikmedi

Kripto para analisti Willy Woo, Binance’in 1 milyar dolarlık Güvenli Varlık Fonu’nun (SAFU) yarısına yakın bir kısmının borsanın kendi yerel token’ı olan BNB’den oluşmasını eleştirdi. Binance CEO’sunun cevabı sert oldu.

Willy Woo 24 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Binance’in SAFU adlı yaklaşık 1 milyar dolar tutarın kripto sigorta fonunun 367 milyon dolarlık BNB içermesinin ne kadar kabul edilebilir olduğunu sorguladı. Woo, bu durumun FTX’in FTT ile dolu bir kurtarma fonu çıkarmasına benzediğini öne sürdü.

SAFU fonundaki 937 milyon doların Binance ve Binance Custody’de kullanılmak üzere oluşturulduğu, Binance’in kanıtlanabilir 68 milyar dolar rezerve sahip olduğu Binance Custody’nin ise son veriler dahilinde 800 milyon dolar rezerve sahip olduğu da Woo’nun verdiği bilgiler arasında yer aldı. Sosyal medyada kullanıcılar Woo’nun paylaşımı sonrasında 69 milyar dolar değerindeki varlıkların 1 milyar dolarlık sigorta fonu ile garantiye alınmasının mümkün olup olmadığını sorguladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise 25 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde Woo’nun paylaşımına cevaben, SAFU fonunun kabaca Bitcoin, BUSD ve BNB arasında dağıtıldığını ve bu dağıtımdan sonra BNB’nin fiyatının BTC’den daha hızlı yükseldiğini belirtti. Ayrıca 24 Kasım itibariyle sektörü kurtarma girişimi için şirket olarak 1 milyar dolar daha tahsis ettiklerini belirtti.

Öte yandan bir başka kullanıcı, Binance’in kaldıraç kullanmadığını, rezervlerini tam olarak desteklediğini ve ağ üzerinde kamuya açık tuttuğunu belirterek yalnızca zavallı insanların iyi bir şeylere bakıp yanıltıcı eleştirilerde bulunacağını söyleyerek Woo’ya cevap verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!