Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Düşüş Yaşayan Fiyatı, Startup’ları Küçülmeye Zorluyor

Kripto para piyasasında 2018 yılı boyunca yaşanan düşüş sarmalı, giderek etkisini arttırmış ve sonuç olarak Bitcoin’i yıl sonunda 3.700 dolara kadar düşürmüştü. Son iki ile üç aydır yaşanan dalgalı piyasa, bir çok günlük trader için yeni fırsatlar yaratsa da, kripto para startup firmaları için kesinlikle kötü bir yıl olmasına neden oldu.

Kripto para sektöründe adını çokça duyduğumuz bir çok önde gelen startup, yaşanan Bitcoin düşüşü nedeniyle küçülmeye gitmek zorunda kaldı ki bunların arasında kripto para borsaları, kripto para madencilik devleri de bulunuyor. Pekin tabanlı kripto para borsası Huobi Group bile, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından birisi olmasına rağmen küçülmeye gideceğini ve 1.000 elemanını işten çıkartacağını duyurmuştu.

Küçülen başka bir firma ise Bitcoin madenciliği denince akla gelen kripto para madencilik evi Bitmain oldu. Bitmain şimdiden İsrail içerisinde geliştirme merkezini kapattı ve iddialara göre %70 üzerinde elemanını işten çıkartacak.

Bunun yanı sıra New York, ABD tabanlı başka bir startup firması ve merkeziyetsiz sosyal medya platformu olan Steemit de, geçtiğimiz tarihlerde bütün elemanlarının %70’ini işten çıkartacağını duyurmuştu.

Kripto para piyasası fiyat açısından 2018 yılını olumlu bir derece ile bitirmedi ve eğer bu düşüş 2019 yılında da devam edecek olursa, endüstrinin önde gelen bir çok platformunun ciddi işten çıkartmalarla karşımıza çıkabileceğini söylemek mümkün.

Tabii ki 2019 yılı bunun tam tersine sektörün yeniden doğuşuna da tanıklık etmemizi sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment