Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun, Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’den ‘Yardım İstedi’

Kripto para sektörü 2018 yılında sektörün önde gelen bir çok isminin aralarında tartışmalarına tanıklık etti. Şüphesiz bunların en popüler olanlarından birisi de Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ile, Tron Foundation kurucusu Justin Sun arasında yaşanan atışmalar.

Ancak görünüşe göre aradaki bu rekabet, Justin Sun’ın, Buterin’den Tron’un whitepaper’ını gözden geçirmek adına yardım talep etmesi ile farklı bir şekil aldı.

Bunun yanı sıra Ethereum, geçtiğimiz günlerde Adamant Capital’in kurucusu Tuur Demeester’in yaptığı açıklamalar sonucunda eleştiri yağmuruna tutulmuştu ve söz konusu eleştiriler uzun bir süre gündemde kalacağa benziyor.

Justin Sun’ın yardım talep ettiği gönderinin içerisinde, Tuur Demeester’in Buterin’e karşı yaptığı bir eleştirinin bulunması ise, Sun’ın aslında Buterin’den yardım talep etmediği, onun yerine Demeester’in tarafını tutup Buterin’i eleştirdiği izlenimini de vermekte.

Tuur ilgili gönderide temel olarak Buterin’in herhangi bir uygulamanın geliştirilmesinde, bunun yapımında emeği olan daha önceki kişileri ”adlandırmaması ve onların adını geçirmemesi” ile eleştirmişti.

Crypto_skillz isimli bir Twitter kullanıcısı ise Tron kurucusu Justin Sun’ın eleştirisini görüp, ”Vitalik Buterin’in bunu yapması, sizin Tron whiptepaper’ında fikir hırsızlığı yaptığınız gerçeğini değiştirmez” ifadesi ile sert bir yanıt verdi.

Ancak 2019 yılına girdikten sonra bile, Justin Sun ve Vitalik Buterin arasındaki savaşın henüz bitmediğini ve yakın bir zamanda da bitmeyeceğini ifade etmek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment