Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Fiyatını 5000 Dolar’ın Üzerine Çıkarabilecek Nedenler

Balık hafızası olanlar bile hatırlayacaktır ki Bitcoin’in fiyatı, Eylül’ün başında 5000USD’yi geçmişti. Ancak Jamie Dimon’un “saçma” açıklamaları ve ve Çin’den gelen yasaklar nedeniyle fiyat tekrar sönmüştü.

Ancak şimdi Bitcoin, uzun süredir aşağı eğilimli bir grafik çizdikten sonra 5000USD’ye tekrar çıkıyor. Bu yazıda, fiyatı geri yükselten ve 3. çeyrekte en iyi koin olmasını sağlayan birkaç sebebi derledik. Son market trendlerine bakacak olursak, 5000USD ufukta göründü bile.

Bitcoin Geri Döndü!

Dijital paralara karşı Çin’den gelen çirkin yaklaşım ve Jamie Demon’un saldırıları, yatırımcıların paralarını Bitcoin’den çekmesine neden olmuştu. Kripto paraların en büyük iki düşmanı, yani kurumlaşmış para ve hükümet görevlileri bir araya gelince, belki de korkudan Bitcoin’e saldırmışlardı.

Bu saldırılar geldi ve geçti, ancak Bitcoin hala sağlam bir şekilde ayakta. Bitcoin’in yükselişini gerçekten tetikleyecek şey ise Çin’deki yasakların kaldırılması -ki komünist parti sayesinde bu gerçekleşebilir,- ve Jamie Dimon’un aklının başına gelmesi.

Finansal Krizler

Bitcoin sağlamlığını, zaten neredeyse gerçekleşmiş olan ABD ve Kuzey Kore krizinde göstermiş durumda. Yükselen tansiyon karşısında global marketler neredeyse %1 düşmüş olsa da, Bitcoin etkilenmemişti bile.

“Bitcoin güvenli bir liman gibi. Normal piyasayı alt üst eden faktörler, Bitcoin’i etkilemiyor bile. Bu faktörler çoğalırsa, dijital paralara geçiş çok daha hızlı gerçekleşebilir.”

Zimbabwe ve Venezuela gibi ülkelerin piyasaları, dijital paralar karşısında ufalıp gidiyor. Bu yüzden, her iki ülkenin de umut kapısı Bitcoin olmuş durumda.

Wall Street Tarafından Onaylandı

Wall Street’teki işletmeler ve bankalar arasında büyük ayrılıklar olsa da, dijital parayı destekleyenlerin tarafı büyümeye devam ediyor. Jamie Dimon ve Jordan Belfort gibi kişiler ise bu yükselişe karşı çaresiz.

Ağustos 1’deki krizden sıyrılan Bitcoin’e kayan kurumsal yatırımcılar, bir değişim noktası yaratabilir ve fiyatı oldukça fazla bir miktarda yükseltebilir.

Teknik Olarak Ücretsiz Para

Ekim’in sonunda, Bitcoin Gold adında başka bir hardfork geliyor, ancak bu sefer, “çatallaşma” terimini kullanmak biraz güç.

“Bu, blok zincirinin ayrılmasından ziyade ücretsiz dağıtılan bir para. Hesabında Bitcoin olan herkes, zincir ayrıldığı anda Bitcoin Gold sahibi de olacak. Ancak Bitcoin Gold alım satımları, hiçbir şekilde Bitcoin piyasasını etkilemeyecek, aynı zamanda tersi de geçerli.”

Bu yüzden altcoinler düşerken, çoğu kullanıcı Bitcoin’in patladığını düşünüyor. Çünkü ay sonunda gelecek olan hardfork sayesinde yatırımınızı ikiye katlama fırsatınız var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment