Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Günlük İşlem Hacmi Ortalama 10 Milyar Dolar’a Ulaştı

Piyasa çıktığı günden bugüne, Bitcoin kullanılarak yapılan işlemlerin toplam hacmi 6 trilyon doları aşarken, Bitcoin’in günlük işlem hacmi ise son 200 günlük dönem baz alındığında 10 milyar dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Çeşitli verileri birleştirerek Bitcoin ile ilgili bu istatistikleri yayınlayan analist Josiah Hernandez’e göre, bu istatistikler ve rakamlar; Bitcoin’deki fiyat düşüşüne rağmen, kripto paranın popülaritesini koruduğunun açık bir kanıtı.

Yine konuyla ilgili yorumlarda bulunan ünlü yatırımcı Trace Mayer da, Bitcoin’in fiyatının düşmesine rağmen, tarihinin en güzel günlerini yaşadığını belirtti. Mayer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”200 günlük hacmin toplamına baktığımızda, rakamın 2 trilyon dolar olduğunu görüyoruz. Bitcoin, gün geçtikçe daha da sağlamlaşıyor, her geçen gün daha iyi oluyor. Bitcoin, hiç bu kadar güvenli, likid, güvenilir ve güçlü olmamıştı.”

Bitcoin En İyi Günlerini mi Yaşıyor?

Aralık 2017’de yakaladığı büyük ivmenin ardından 2018 yılında  yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan Bitcoin, bu olay nedeniyle çeşitli otoriteler tarafından yine yeniden balon olarak nitelendirilmeye başlandı.

Bu haftayı 7 bin dolar bandında geçiren Bitcoin için bazı otoriteler düşüşün sona erdiğini belirtirken, bazıları ise daha düşük fiyatları göreceğimizi savunuyor.

Örneğin ünlü analist Tone Vays geçtiğimiz günlerde yaptığı podcastte, Bitcoin için dip seviyesinin 4 bin 900 dolar olduğunu belirtmişti.

Sonuç her ne olursa olsun, bir para birimi olarak ele alındığında Bitcoin’in bilinirliğinin hayli yüksek olduğunu söylemek mümkün.

Twitter CEO’su Jack Dorsey de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Bitcoin’in internet aleminde kullanılacak tek para birimi olacağına inandığını belirtirken, buna sebep olarak ağ ücretlerinin ve işlem süresinin kısalmasını da gösterdi.

Okcoin firmasının eski yöneticilerinden Neil Woodfine da, yaptığı açıklamada, Bitcoin için şu ifadeleri kullanmıştı:

”Bitcoin en sonunda gerçekten para sorununa çözüm bulacak bir hale evrildi. Bu verimini sürdürür ve büyümeye devam ederse, bana kalırsa ekonomi dünyasında altının yeni rakibi olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment