Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirin Labs, Blockchain Temelli Akıllı Telefon Projesi İçin Üretici Firmayı Buldu

Blockchain merkezli elektronik eşya geliştirme amacıyla yola çıkan bir girişim olan Sirin Labs, uzun süredir gündemi meşgul eden Blockchain temelli akıllı telefon projesi için, üretici firma anlaşmasını imzaladığını duyurdu.

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Finney adı verilen Blockchain temelli akıllı telefon projesi için üretici firmanın Foxconn Technology Group bünyesinde hizmet veren FIH Mobile olduğu ifade edildi. Şirket, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”SIRIN LABS olarak FIH Mobile’ın Finney’nin üretici firması olduğunu açıklamaktan dolayı onur duyuyoruz. Bu hamle ile kripto paraların dünyada yaratmaya başladığı değişimin fitillerini ana akım trendlere de yansıtmayı amaçlıyoruz.”

Finney’nin üretimini üstlenecek olan Foxconn firması, Tayvan merkezli olmasıyla dikkat çekiyor. Dünyanın alanındaki en  büyük firmalarından biri olarak kabul edilen Foxconn’un iş birliği yaptığı şirketler arasında Apple, Google, Cisco, Huawei ve Amazon gibi devler var.

Akıllı telefonun tasarlanmasındaki ana amacın, kullanıcılarının rahat ve güvenli bir şekilde kripto para depolamasını kullanmasını sağlaması olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili konuşan Sirin Labs CEO’su Moshe Hogeg, günümüz depolama şartları ile dijital para birimlerinin depolanmasının ve kullanılmasının zor olduğuna dikkat çekerken; şirket olarak ana amaçlarının bu kullanımı kolaylaştırmak olduğunu belirterek, Annem de bu Bitcoin denen şeyi nasıl kullanacağını bilmeli, diyor.

Finney’nin kullanıcılarına, Overstock.com ve Expedia gibi kripto para dostu alışveriş sitelerine kolay ulaşım sağlaması ve nakit parayı belirli birkaç tokene dönüştürebilmeleri ayrıcalığını sağlaması bekleniyor. Kullanıcılarının retina, parmak izi veya diğer basit şifreler yerine, gelecekte uzun kodlar ile de ürünlerini korumasının yolunu açmak isteyen firma, Aralık ayında yaptığı ICO’da yaklaşık 158 milyon dolar toplamıştı.

Sirin’in şimdiki hedefi ise önümüzdeki Ekim ayında çıkacak ilk telefonları aktif kripto para toplulukları bulunan Vietnam ve ülkemize yollaması bekleniyor. İsviçre merkezli firma, yakın gelecekte daha fazla telefon üreticisi ile iş birliği yaparak ürünün daha ulaşılabilir olmasını ve ucuzlamasını da hedefliyor.

Daha önce bizim de aktardığımız üzere, Sirin Labs Huawei ile de lisans anlaşması için görüşmeler yapmıştı ancak şirketten bu görüşmenin detayları ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Sadece, yapılan açıklamada görüşmenin gerçekleştiği belirtilirken; içerik ile alakalı bir şeye değinilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • salih yağız
    Posted 06 Nisan 2018 - 05:21 05:21

    İŞDE BUU BEKLEDİĞİMM HABERR

Leave a comment