Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Madencilik Getirisi 2019’un En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Kripto para piyasasının ”kralı” olarak bilinen Bitcoin geçtiğimiz Pazar günü 2019 yılının en yüksek seviyesine kadar çıkmayı başardı ve bütün kripto para piyasasını da kendisiyle beraber yükselişe götürdü. Coinbase üzerinde 8.947 dolara kadar çıkan BTC, 7.800 dolardan bu seviyeye çıkarak %10 üzerinde bir artış yakalamış oldu. Bunun yanı sıra Litecoin ve Ethereum gibi diğer önde gelen kripto para birimleri de bu yükselişe eşlik etti ve kripto para piyasasının toplam değeri basın saatine göre 274 milyar dolara kadar çıktı.

Tahmin edilebileceği gibi 2019 yılının rekorunu kıran tek şey Bitcoin’in birim fiyatı olmadı. BitInfoCharts tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin madencilik kazancı da 26 Mayıs 2019 tarihinde tüm zamanların rekorunu kırdı.

Source: BitInfoCharts
Bitcoin’in Güney Kore’deki LocalBitcoins hacminin de 25 Mayıs 2019 yılında sert bir artış görmesi başka bir rekoru daha getirmiş oldu.
Source: Coin Dance
Basın saatine göre CoinMarketCap üzerindeki veriler ışığında lider kripto para birimi Bitcoin 8.800 doları zorlamaya çalışıyor ve 8.780 dolardan işlem görüyor. BTC’nin toplam piyasa değeri ise 155 milyar dolara, 24 saatlik ticari hacmi ise 26 milyar dolara kadar çıktı.
Birçok uzman isim bundan sonra 10.000 doların geleceğini tahmin etse de, BTC ve diğer kripto para birimlerinin bir iki gündür yaşadığı durgunluk şüphe uyandırma konusunda yeterli oluyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment