Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyeti 17 Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı!

Kripto para piyasası yeniden yükselişe geçti ve Bitcoin‘in yardımı ile 2019 yılının en yüksek toplam piyasa değeri olan 190 milyar dolar seviyesi aşıldı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in başlattığı bu ivme, alt koin yatırımcılarına pek bir fayda sağlamasa da elinde BTC tutanların yüzünü kesinlikle güldürdü.

2017 yılında yaşanan büyük boğayı andıran bir tablo çizen Bitcoin, alt koinlerin adeta bütün etkisini ortadan kaldırıyor ve yeniden bütün piyasayı domine etmeye başlıyor. Bitcoin bu sabah Asya piyasası saatlerinde %3.3 artış yaşayarak 6.290 dolar seviyesine, basın saatine göre ise 6.350 dolar seviyesine çıktı. Bitcoin’in en son bu kadar piyasa payına sahip olduğu dönem, 2017 yılının Aralık ayı olarak kayıtlara geçti. BTC o tarihlerde %64’e varan bir hakimiyete sahipken, basın saatine göre bu hakimiyet %58’i aştı.

Bitcoin’in payı artarken, piyasadaki etkisi azalan kripto para birimleri ise temel olarak Ethereum ve XRP oldu. Ethereum %9.6 civarında pazar payını kaybederken, XRP ise %6.6 civarında düşüş yaşadı.


Bitcoin yeni verilerle 2018 yılının Eylül ayından beri görülmemiş bir piyasa hakimiyetini elde etmiş oldu ve yükseliş devam edecek gibi gözüküyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment