Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Ticari Hacmi, Kolombiya, Peru ve Venezuela İçerisinde Katlanarak Artıyor!

Venezuela, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı enflasyon yüzünden Bitcoin kabulü konusunda inanılmaz bir artış yaşadı ve hala yaşamaya da devam ediyor. Bitcoin kabulü arttıkça, insanların lider kripto para birimini kullanımı ve BTC’nin ticari hacmi de olağanüstü bir şekilde artış yaşamakta. Latin Amerika ekonomik savaş verirken, kripto para birimleri vatandaşların yardımına koşuyor ve maddi olarak insanların kendilerini güvene alabilmelerini kolaylaştırıyor.

Enflasyonun panik oluşturduğu ülkelerden olan Venezuela, Arjantin, Kolombiya ve Peru, Bitcoin kullanımı ve hacmi konusunda artış yaşayanlardan sadece bir kaç tanesi. Bu ülkelerin vatandaşları, ilk başta ABD doları ile ekonomik güvencelerini sağlamak istese de, daha sonra Bitcoin’in daha özgürlükçü ve kolay erişilebilir yapısı sayesinde kripto para birimlerine geçiş yaptılar.

Coin Dance verilerine göre Kolombiya’nın haftalık yerel Bitcoin hacmi geçtiğimiz dört ayda iki kattan fazla artış yaşamış.

2017 yılının Ocak ayı ile 2019 yılının Ocak ayı arasında kıyaslama yapıldığında, haftalık Bitcoin hacminin 135 BTC’den 364 BTC’ye çıktığı görülebilmekte. BTC’nin haftalık alım oranı özellikle 2018 yılının son haftasında 759 BTC ile rekora imza attı. Aynı durum Kolombiya’nın komşu ülkelerinde de görülebilmekte.

Venezuela’nın haftalık Bitcoin hacmi 2017 yılının ilk haftasında 11 BTC iken, 2019’un ilk haftasında 190 BTC’ye kadar çıkmış. Bunun yanı sıra 2018 yılının son haftasındaki Bitcoin hacmi artışı bu ülkede de gözlenmekte ve Venezuela bir haftada 252 BTC ile ciddi bir artış gösteriyor.

Peru da diğer Latin Amerika ülkelerine katılıyor ve 2017 yılının Ocak ayında 17 BTC olan haftalık ticari hacim, 2019 yılının ilk haftasında 190 BTC şeklinde artış yaşamış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment