Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin İçin Önemli Kilometre Taşı Geride Bırakıldı!

Bütün kripto para piyasası yeni yıla oldukça yeşil bir tablo ile başladı ve bazı kripto para birimleri çift haneli yükselişler yaşadı. Ancak ayılar bundan kısa bir süre sonra piyasanın kontrolünü yeniden ele geçirdi ve birçok kripto para birimi aldıklarının fazlasını bu esnada iade etti. Bitcoin, Ethereum, XRP ve Litecoin gibi birçok kripto para birimi hala ciddi bir düşüş yaşamakta.

Bitcoin‘in altınının gümüşü olduğu iddia edilen Litecoin de, yıl başında ciddi bir yükseliş yaptıktan sonra en çok zarar edenlerden birisi oldu. Litecoin yaşanan düşüş sonrası 30 dolar seviyesine yeniden gerilese de, aslında proje geçtiğimiz tarihlerde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Söz konusu proje, 12 Ocak 2019 tarihinde, block 1560000’in kazımını gerçekleştirerek, 60 milyon Litecoin üretmiş oldu. Bu da Litecoin’in toplam miktarının %71’inden fazlasının kazıldığı ve geriye sadece 24 milyon koin kaldığı anlamına gelmekte çünkü Litecoin’in toplam arzı 84 milyon olarak biliniyor.

 

Total Litecoin's mined | Source: Litecoinblockhalf

 

Bunun yanı sıra Litecoinblockhalf kaynağındaki bilgilere göre, sıradaki block ödülü yarılanması 206 gün içerisinde gerçekleşecek ve 3 milyon koin daha toplam miktara eklenecek. Litecoin block ödülü ise 25 Litecoin’den 12.5 Litecoin’e düşürülecek. Litecoin basın saatine göre 2 milyar dolarlık toplam piyasa hacminin hemen aşağısında, 1.981 milyar dolarda direniyor ve birim fiyatı ise 33.03 dolar seviyesinde gözüküyor. Proje özellikle kurucusu Charlie Lee’nin bütün LTC’lerini satması yüzünden çok fazla eleştirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment