Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yıl Sonuna Dek 20 Bin Dolar Olma İhtimali Kaç?

Kripto para veri platformu Skew tarafından paylaşılan bir grafik, Bitcoin için 2020 yılı sona erene kadar 20 bin dolar olma ihtimalini gözler önüne serdi. Oranın 1 ay önceye göre gösterdiği artış, dikkatlerden kaçmadı. 

Önde gelen kripto para veri analiz platformlarından Skew, opsiyon piyasalarındaki verileri baz alarak bir grafik yayınladı. Oluşturulan grafik, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 20 bin dolar olma ihtimalini gösterdiği belirtiliyor. Skew grafiğine göre bu oran şu an %25 düzeyinde seyrediyor. Aynı oranın bundan yaklaşık 1 ay önce %3-%4 arasında olduğu biliniyor.

bitcoin-20-bin-dolar

Peki, bu oran nasıl hesaplanıyor?

Skew tarafından paylaşılan bu grafik ile BTC fiyatının ne zaman hangi rakamı görebileceğine yönelik yapılan çalışmanın temeli de merak edildi. Skew, grafiği Twitter hesabından paylaştığında da buna yönelik sorular ile karşılaştı. Aslında, Skew’ın kendi sitesinde grafikteki oranların nasıl hesaplandığını anlatan bir yazı bulunuyor.

Skew, hesaplanan bu olasılığın öncelikle vadeli işlem piyasaları verilerine ve diğer birçok parametreye bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca ilgilileri için detayları paylaşarak, isteyen herkesin sağlama yapması için formülü de verdi.

Bitcoin trenini kaçırmayın

Bitcoin fiyatı son 7 günde yaklaşık %15 oranında artış gösterdi. BTC piyasa değeri ise 333 milyar doları dahi aştı. Bitcoin, 18 bin doları aşarak fiyatını 18 bin 500 dolara kadar çıkarmayı başarsa da burada bir satış baskısı ile karşılaştı. Bitcoin fiyatı son 24 saatte 17 bin 350 dolara kadar gerilese de, şu an 17 bin 960 dolar sularında seyretmeye devam ediyor.

Bitcoin hem geleneksel piyasalardan hem de dünyadaki gelişmelerden sıyrılmayı başardıkça, yatırımcıların BTC’ye olan güveni de artıyor. Bitcoin’in önce ABD başkanlık seçimleri sonra koronavirüs aşısı haberlerine karşı gösterdiği direnç, performans bakımından birçok varlığa toz yutturması ile sonuçlandı.

İlk Bitcoin milyarderlerinden olan Winklevoss kardeşlerden Cameron Winklevoss da Twitter üzerinden Bitcoin treninin kaçırılmaması gerektiği konusunda bir açıklama yaptı. Cameron Winklevoss, dünyada 46.8 milyon milyoner olamsına karşın yalnızca 21 milyon adet Bitcoin olduğuna dikkat çekti. Bu sayılara göre, milyoner sayısının yarısından bile az olan BTC arzı sadece bu insanlardan bir kısmının 1 Bitcoin’e sahip olabileceğini gösteriyor. Winklevoss bu gerçekler doğrultusunda bir uyarıda bulundu: Devrimi kaçırmayın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!