Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’le Birlikte Altın Tekrar Gün Yüzüne mi Çıkıyor?

Değerli metal rezervlerinde 220 milyon $’dan fazla yatırımı kontrol eden Old Mutual Altın & Gümüş Fonu’nun yöneticisi Ned Naylor-Leyland, Bitcoin’in altının geri dönüşü için “zemin hazırladığını” söyledi.

Bloomberg tarafından 22 Kasım‘da paylaşılan bir röportajda konuşan Naylor-Leyland, ikisinin de karakteristiklerini ve olumsuz yanlarını karşılaştırınca Bitcoin ve altının “evlilik ilişkisinin” mantıklı olduğunu belirtti.

“Bitcoin açık bir şekilde dijital altın olması için özenle tasarlanmış. […] Eğer yatırımınızın bir kısmı Bitcoin’de ise, bir kısmı da altında olmalı, çünkü olayın mantığı bu.”

Bu yıl Nisan ayında başlatılan Fon’un amacı, yatırımın %5’e kadar olan bir kısmını kripto paralara yatırıp kazanç elde edmek. Elde edilen kazanç ise daha fazla altın ve gümüş almak için kullanılacak.

Naylor-Leyland Bitcoin piyasasının yukarı eğilimli olacağına güçlü bir şekilde inanıyor. Kendisi aynı zamanda CME Group yöneticisi Emeritus Leo Melamed’in sözlerini alıntıladı ve kripto para konseptini yatırımcılara tanıtmak istediğini söyledi.

“Kripto paralar olgunlaşmış para birimlerine yatırım yapma konseptini (altından bahsediliyor) modern dünyaya getirecek. Bitcoin altının yeniden global bir para birimi olması için zemin hazırlıyor.”

Naylor-Leyland Bitcoin ve altın ilişkisine değişik bir bakış açısı getirse de altın endüstrisindeki herkes durumdan onun kadar mutlu değil. Geçen ay BullionVault araştırma yöneticisi Adrian Ash, şirketin kazancındaki düşüşleri tartışırken Bitcoin’in bir “gürültü” olduğunu ve bazı yatırımcıların “dikkatini dağıttığını” dile getirdi, altının bir kenara atılmaya başlandığını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment