Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Euro İşlemlerini Kullanıma Sundu

Hatırlayacak olursanız Tether, son zamanlarda zaten tartışmalı günler yaşarken bir de hack olayı ortaya çıkmıştı. Bundan bir gün sonraysa Tether ile market manipülasyonu suçlamasıyla adı çıkan Bitfinex, Euro ile Bitcoin işlemlerini kullanıma sundu. Bununla birlikte Nisan ayında kapatılan USD para yatırma işlemlerinin de geri gelebileceği hakkında bir ipucu verdi.

“Euro işlemlerinin BTC/EUR paritesi için açıldığını belirtmekten mutluluk duyuyoruz.”

“Bitfinex herhangi bir problem yaşamıyor ve hem normal hem de kripto para çekme işlemleri sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Son zamanlarda gittikçe artan kötüleyici yanlış haberlerin marketi manipüle etmek için planlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyoruz.”

“Bir olayda sonuca varmadan önce her zaman kanıt arayın. Bu utanmaz suçlamaların doğruluğuna inanmayan herkese minnettarız. Resmi bir açıklama yakında yayınlanacak.”

Bitcoin günlük alım satım işlemlerinin %11 gibi dev bir oranını elinde tutan Bitfinex, dünyanın en büyük kripto para borsası. Şimdi de borsa, Euro/Bitcoin işlemleriyle bir süredir sessiz olan Avrupa piyasasına girmeye hazırlanıyor. Geçmişte Euro alım satım opsiyonu sunan en çok kullanılan borsalar Kraken ve Bitstamp’ten ibaretti. Bu borsaların günlük işlem hacmiyse diğerlerine göre çok büyük sayılmaz.

Bitfinex Euro ile IOTA alım satımlarını da açacağını duyursa da şimdilik başka kripto paralar için de aynısı yapılacak mı belli değil. Ancak borsanın bu hareketle direkt para yatırmak isteyen kullanıcılar kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer Euro ve USD para yatırma işlemlerinin kullanıma sunulacağı söylentileri ve ipuçları doğruysa Bitfinex sahip olduğu piyasayı daha da genişletme imkanına sahip.

Cryptovest adlı haber sitesinden gelen ifadeler doğruysa, Bitfinex’in Euro hesabını Crypto.SP.ZO.O adlı bir 3. parti organizasyon yönetecek.

Bitfinex Hakkındaki Söylentiler

Tabii ki Bitfinex de diğer çoğu borsa gibi tartışmalı olaylardan nasibini almış. 2016’da borsaya kripto para endüstrisinin en büyük 2. vurgunu yapılarak kullanıcılardan tam 72 milyon $ çalınmıştı. Sonrasındaysa borsa kullanıcılara paralarını geri ödemek için BFX adlı bir token çıkarmıştı.

Borsanın yaşadığı başka büyük sorunlardan biri de, Nisan ayında ABD’li bankalardan yapılabilen USD para transferlerinin durdurulmasıydı. Soruna Amerikan bankacılık devi Wells Fargo’nun katı yasaları neden olmuştu.

Alım satım platformuna yapılan başka ataklardan biri, Tether ile sahip olduğu iddia edilen karanlık ilişkiler. Paradise Papers adı altında sızdırılan bilgilerde, Bitfinex’in Baş Güvenlik Yöneticisi (CSO) Philip Potter’ın Tether Holdings’te de yönetici konumunda olduğu belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment