Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Merkez Bankası Kripto Paralar İçin Düzenleme Yapıyor

Malezya merkez bankası (Bank Negara Malezya),  yasadışı Kripto Para kullanımlarını engellemeyi amaçlayan düzenleyici hakkında daha fazla ayrıntı verdi.

BNM müdürü Muhammed İbrahim, bugün terörle mücadele finansman zirvesinde yaptığı açıklamalarda, ülkedeki kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele etmek için yeni kuralların hazırlandığını açıkladı.

Reuters‘in bir raporuna göre, İbrahim, sistemde dijital para birimlerini itibari para birimine dönüştürenlerin, ülkedeki kara para aklama ve anti-terörizm finansmanı kanunu uyarınca “raporlama kurumları” olarak adlandırılacağını belirtti.

“Raporlama kurumları yasalar gereğince, yasadışı para aktarımı için kanal oluşturulmasını önlemek amacıyla şüpheli işlem raporlarını bildirecekler.Bu sayede cezai ve yasadışı faaliyetler için sistemin istismar edilmesi önlenecek ve finansal sistemin istikrarı ve bütünlüğünü sağlanacaktır.”

Banka müdürü, yeni yönetmelikler için kesin bir tarih belirtmedi ancak plan geçen Eylül’den bu yana hazırlanıyor.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu, bu ayın başında Kripto Paralar için düzenleyici bir sistem planladığını açıkladı. Kurum, “pazar bütünlüğü ve yatırımcı projeksiyonu” nun hedeflendiğini ve süreç boyunca merkez bankasıyla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment