Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoinlerini Satan İki Büyük Yatırımcının “Zararı” Artıyor

Bitcoin (BTC) fiyatı son 1 aydır sadece yükselişle anılsa da bunun öncesindeki dönemlerde oldukça belirsiz hareketler sergilediği de biliniyor. Özellikle ağustos ayının ortalarında ve eylül ayının başlarında BTC fiyatı ya yerinde saymış ya da sert çakılmıştı. Bu da Barstool Sports’un ünlü kurucusu Dave Portnoy ve Hedgeye Risk Management CEO’su Keith McCullough’un Bitcoin yatırımlarını ellerinden çıkarmasına yol açmıştı. İkilinin zararı yani fonlarını satmamış olsalar elde edecekleri kazanç ise devamlı olarak artıyor.

Portnoy Bitcoin’den gerçekten zarar etti

Aslında Portnoy’un kripto para sektörüne girişi oldukça ses getirmişti. İlk başta sadece Bitcoin alan ve 200.000 dolarlık BTC ile sektöre dahil olan Portnoy, daha sonra Chainlink ve Orchid projelerinde de şansını denedi. Gemini kripto para borsasının kurucuları Winklevoss ikizleri ile alım yapan Portnoy, sabırsızlığı nedeniyle ise çok eleştirildi.

Bu alım duyurusundan bir hafta sonra elindeki tüm BTC’leri sattığını belirten Portnoy, “bekleyip izlemeyi” tercih ettiğini vurgulamıştı. Küçük bir zararla Bitcoinlerini satan Portnoy, şimdiki tabloya göre gerçekten de zarar etmiş gibi gözüküyor.

BTC gerçekten de ağustos ayının sonlarında ve eylül ayının başlarında sert bir düşüş ve belirsizlik dönemi yaşadı. BTC fiyatı Ekim ayının sonlarında 13.000 dolara çıktığında ise BTC yatırımcılarına yönelik yeni bir tweet atan Portnoy, olası kazancının daha çok artacağını bilmiyordu.

Bitcoin’den McCullough’a ters köşe 

BTC/USD basın saati itibariyle 16.000 doların üzerinde ve Portnoy’un 200.000 dolarlık yatırımı an itibariyle 290.000 dolar olabilirdi. Portnoy’un hikayesinin bir benzerini ise ünlü CEO McCullough yaşadı. McCullough eylül ayı ortalarında BTC için yükseliş imasında bulunmuştu. Tecrübeli isim bundan iki hafta sonra ise tam olarak 6 Ekim tarihinde elindeki tüm Bitcoinleri sattığını belirtti. BTC fiyatı o tarihlerde 11.000 dolar bandında bulunuyordu.

BTC/USD paritesi ise McCullough’un satış yaptığı tarihten sonra yaklaşık %54 arttı. Bu da bir diğer ünlü yatırımcı McCullough’un aslında Portnoy’a göre nispeten daha fazla zarar ettiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!