Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hedgeye CEO’su Bitcoin Sattığı İçin Zarar Etti

Hedgeye CEO’su Keith McCullough, bu hafta elindeki Bitcoinlerin tamamını sattığını duyurduktan sonraki geçen sürede Bitcoin yaklaşık %6 değer kazandı.

6 Ekim’de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda tüm Bitcoinlerini sattığını açıklayan Hedgeye Risk Management CEO’su Keith McCullough, birkaç hafta öncesine kadar önemli Bitcoin boğalarından biri olarak değerlendirilmekteydi. Bitcoin’in aylık getirisinin %7,1 oranında düştüğünü vurgulayan ve Quad 4 içerisine girildiğini belirten McCullough, Quad 4’te ABD’de enflasyon artışının yavaşlayacağını ve deflasyon sürecinin başlayacağını söylemişti.

Hedgeye Risk Management’ın Büyüme, Enflasyon ve Politika (GIP) olarak bilinen modeline göre Quad 4 sürecinde ABD ekonomisi toparlanmaya başlerken değer kaybı yaşayan dolara karşı güvenli bir liman olarak görülen altın ve Bitcoin fiyatlarının düşüşe geçebileceği belirtiliyordu.

Elindeki Bitcoinlerin tamamını sattığını duyurmasının ardından, BTC’nin 20 bin dolar seviyelerinden bu noktaya geldiğini ve tekrar eski günlerine döneceğine inandığını söyleyen ve McCullough’un yanlış yaptığı yönünde konuşan insanları duygusal olmakla eleştiren McCullough, Bitcoin kullanıcılarını matematikten uzak hareket etmekle yaftalamıştı.

Keith McCullough‘un Bitcoin yatırımcılarını düşüşe geçecek olan Bitcoin’i ellerinde tutarak duygusal davrandıkları yönünde eleştirip sahip olduğu Bitcoinlerin tamamını satmasının ardından Bitcoin, yükselişe geçerek yaklaşık olarak %6’lık bir değer kazandı.

4 günde %6’lık Zarar Etti

Keith McCulloug’un elindeki BTC’leri satmasının ardından geçen dört günlük sürede yaklaşık %6 değer kazanan Bitcoin, yatırım uzmanını zarara uğrattı.

6 Ekim tarihinde elindeki Bitcoinleri 10.700 dolardan satan McCullough, Bitcoin’in dört günde 11.300 seviyelerine ulaşmasıyla zarar etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!