Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square Bitcoin Aldıktan Sonra İki Ünlü İsim Tartışma Yaşadı

Geçtiğimiz günlerde Amerikan finans şirketi Square, 50 milyon dolar değerinde Bitcoin alarak tartışma yarattı. Square’in yaptığı hamlenin ardından fiyatı yükselen Bitcoin üzerine birçok analist yorumda bulundu. Twitter üzerinde Peter Schiff ve Willy Woo arasında gerçekleşen tartışma ise gündeme oturdu.

Altın yatırımcısı olarak tanınan ünlü Europac CEO’su Peter Schiff, finans şirketi Square tarafından 50 milyon dolar değerinde Bitcoin alındığını öğrenmesinin ardından tartışma yaratacak bir yorumda bulundu. Twitter üzerinde paylaştığı yorumu, birçok kişinin tepkisini çekti. Tepki gösterenler arasında ünlü analist Willy Woo da bulunuyor.

Peter Schiff, 8 Ekim 2020 tarihli tweetinde şunları söyledi:

“Bitcoin, Square’in #Bitcoin’e 50 milyon dolar (toplam varlıkların %1’i) değerinde yatırım yaptığı haberi üzerine %4 artış gösterdi. Fakat bu satın alma işlemi önceden gerçekleşmişti. Spekülatörler, duyurunun yeni alıcıları çekeceğine inanıyor. Gerçek haber, Square’in yaptığı alımın Bitcoin’i 2019’un en yüksek seviyesinin üzerine çıkaramaması.”

Bitcoin fiyatında spekülasyon olduğunu öne süren Schiff’e tepkiler gecikmedi. Willy Woo, 9 Ekim tarihinde Schiff’e şöyle cevap verdi:

“Gerçek haber şu: Bitcoin, Square’in 50 milyon dolar değerindeki Bitcoin alımını sahip olduğu yüksek likiditesi sayesinde fiyata etki bile etmeden yutar. Aynı durum MicroStrategy’nin 425 milyon dolarlık satın alımı için de söylenebilir.”

Woo’ya Göre Bitcoin Altından Daha Likit

Willy Woo, Bitcoin’in sahip olduğu likiditenin gelen satın alımlar için zaten yeterli olduğunu söyleyerek açıklamalarına devam etti. Woo, Bitcoin’in en büyük altın piyasalarından birisi olan LBMA ile benzer hacimde işlem yaptığını aktardı. Ona göre BTC, yatırılan her dolar başına çok daha iyi performans gösteriyor ve altından daha likit olma özelliği taşıyor. Son olarak Woo, tweetinde şunları söyledi:

“Bitcoin’de görülecek 50 milyon dolarlık bir al ve tut hamlesi, BTC’nin organik değerleme fiyatını kabaca 50 dolar yükseltebilirdi.”

Peter Schiff, Woo’nun açıklamalarına henüz yanıt vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!