Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’n En Fazla İşlem Hacmine Sahip Olan Para, Yeniden ABD Doları Oldu

Bitcoin’in itibari para cinsinden en fazla işlem hacmine sahip olduğu para birimi yeniden Amerikan doları olurken, Japon yeni ise zirvedeki yerini kaptırdı. Konuyla ilgili yapılan araştırmada Aralık 2018’den beri Bitcoin’in en fazla trade edildiği itibari para birimi olan Japon yeninin bu alanda zirveyi dolara bıraktığı ifade edilirken, doların Şubat ve Mart aylarında kontrolü yeniden ele aldığına vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada Şubat ve Mart boyunca yapılan itibari para işlemlerinde doların pazar payının yüzde 46’ya ulaştığı ifade edilirken, dolar merkezli ortalama trade edilen BTC miktarının ise 1.3 milyon adet olduğuna vurgu yapıldı.

Ancak bu rakam, Mart ayı itibariyle düşüş yaşadı. Mart ayında yüzde 26 düşen dolara karşı trade edilen BTC miktarı, 920 bine geriledi.

Dolardan sonra ikinci sırada yer alan Japon Yeninin ise, bu alandaki işlem hacmi yüzde 26 olarak dikkat çekti. 900 bin adet olan BTC trade adedi ise, son iki ayda 480 bine kadar düştü.

Diğer dominant para birimleri arasında ise Euro yer alırken, Euro’yu Polonya Zloty’si ve İngiliz Pound’u takip etti. Kore wonu, Japon yeni, Euro ve doların toplam bazda kapladığı hacim ise neredeyse yüzde 95 olarak ifade ediliyor.

Amerikan hükümetinin yıl başında yeniden açılması ve ülkede yaşanan olumlu kripto para atmosferinin, bu rakamların artmasında ve doların yeniden Japon yenini geride bırakarak zirveye oturmasında, önemli bir role sahip olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment