Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex 850 Milyon Dolarlık Zararı Tether Sayesinde Gizledi!

ABD New York Başsavcılığı, kripto para borsalarından Bitfinex’in 850 milyon dolar değerinde zararda olduğunu ve bu zararı Tether’ın fonların kullanarak kapattığını öne sürüyor.

Başsavcı Letitia James geçtiğimiz gün konu hakkında bir basın duyurusu yayınladı ve iFinex Inc.’e karşı bir mahkeme kararı çıkardığını açıkladı. New York’taki yetkililer hem Bitfinex’i hem Tether’ı işleten iFinex’in yerel yasaları çiğnediğini düşünüyor ve bu duruma bir an önce son vermek istiyorlar.

Şu ana dek yayınlanan açıklamalara göre Bitfinex bir süre önce diğer borsalarla da işbirliği yapan Crypto Capital adlı bir ödeme işleyicisine 850 milyon dolar değerinde para gönderdi. Normalde borsa kullanıcılarına ve bazı kurumlara ait olduğu düşünülen bu paralar daha sonra kaybedildi. New York’taki hukuki yetkililer, Bitfinex’in bu zararı Tether’ın fonlarını kullanarak kapattığını düşünüyorlar.

Bölge yetkilileri tarafından alınan kararlara göre hiçbir iFinex yöneticisi, yetkilisi, çalışanı veya görevlisi Tether’ın rezervlerine erişemeyecek, bu rezervler üzerinde hak iddia edemeyecek veya bu rezervler üzerinden borç alamayacak.

Bitfinex, New York’ta alınan bu kararların ardından kısa süre içerisinde konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve mahkeme kararında öne sürülen iddiaların bir kısmının asılsız olduğunu vurguladı. Bitfinex tarafından yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Mahkeme kararında Crypto Capital’a 850 milyon dolar kaybetmiş olmamız gibi asılsız iddialar yer alıyor. Crypto Capital’daki paralarımızın çalınmadığı hatta gayet güvenli bir şekilde korunduğunu biliyoruz. Bir süredir o paraları almak için çabalıyoruz. Maalesef New York Başsavcılığı bizim bu çabalarımızı desteklemiyor gibi görünüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment